paSai aQ..

My photo
i'm an ordinary girl..simple,sempoi n love laughing~ menjadikan blog tempat luahan perasaan..if u wanna read,just read..if u like it, leave ur comment.. kalo x suke??ade aku kesah?? peace~

Wednesday, October 5, 2011

PENCARIAN DJ HOT FM

assalamualaikum semua..kabare? waras? waaa..lame gile x update..takde cite best la..tp arini aku nak share pasai audition hot fm yg akan di adakan di pantai timur. aku dpat info ni dari member aku. dia suruh aku pegi audition tu.. kebetulan aku sekarang ni memang ada kat terengganu..utk keterangan lanjut, layari laman sesawang ni http://www.hotfm.com.my/sertai/


tp..ade beberape halangan yg membuatkan aku tak dapat nak join audition tu.. takpelah..mungkin bukan rezeki aku skrg..lagi pon aku baru saja di terima menjadi dj kampus aku.. tp masih belum keudara lagi.. 10hb-12hb oktober ni aku akan ke KL untuk mengikuti kursus penyiaran.. waaa.. tak sabar rasenye.. 

mmg bulan ni rase macam cuti-cuti malaysia pulak. minggu depan 20hb-22hb okt aku akan ke kelantan pulak..ade seminar tentang personal development. pastu 26hb-28hb okt lak, pegi johor ikut trip kelas.. berjalan sakan la.. duet pon kuar la mcm air..pening lak fikir pasal duet.. k la.. korang yg ade kat pantai timur tu, jgn lupe join audition hot fm.. gud luck ye! cau sin cin~

Friday, August 12, 2011

SAYANGNYA KAU BUKAN MILIKKU LAGI..

Assalamualaikum sume..
rasenye lom terlambat aku nak ucap slamt mnyambut bulan ramadhan kat korang.
walaupon dah 2 minggu kite berpuase..
arini aku baru berkesempatan nak mengonlinekan diri..
biase la..bile cuti sem..x keje pulak tu..
mmg xde duit la nak bg mkn berok aku yg bernama ben tu.. (bukan ben ashaari)
dan..
bile aku berblogging..
mcm biase.. 
i wanna share wif all of u..
about my love story..
(jika anda boring, sila klik x di bahagian atas kanan anda)

ye..mmg aku dah break ngan die..
tp hati aku masih syg..
kitorg still contact..
ade mase kitorg jumpe..
sampai sekarang aku still x ley trime org laen lg..
bukan aku x cube cari..
aku bukan sangap laki k..
but i need someone yg ley wat aku lupe kan die..
lupe?? erm..myb sekejap je kot..
jd la..dr aku terus mngaharap pd die
aku penah suroh die cari pgnti aku..
tp aku x sgke die dpt secepat ni..
lom setahun pon kitorg break..
dan yg aku x ley trime sgt2..
y must she?
skrg kt fb dah berstatus in relatiobship..
agak2 die x fikir ke perasaan aku??
pedih nye..
hanya Allah je yg taw..
xpelah..
di bulan yg mulia ni aku doakan die bahagie..
kdg2 kite kene lepasan ape yg kite syg kan??
haha..
bercakap..menaip..mmg mudah..
tp xpelah..aku cube..
mudah2an Allah permudahkan semua urusan aku dunia akhirat.. 
amiin..


Friday, July 29, 2011

STEWARDESS MAS

ASSALAMUALAIKUM EVERYBODY..
konichiwa..
short entry again.
just want to share to all of u dat i wanna go to the walk interview tomorrow..
yup.. interview for flight stewardess..
a bit nervous today..
hope everything goes smoothly..amiin..
wish me luck guys <3

I wanna be a part of them~

cau sin cin~


Monday, July 25, 2011

DHAJA BOUTIQUE

ASSALAMUALAIKUM SAUDARA2KU SEKALIAN..

entry pendek arini utk memberitahu kalian2 yg berminat dengan koleksi2 tudung dr butik DHAJA..
blog ini bukanlah blog DHAJA..
itu adalah blog assignment kami ketika kami diploma.
dan sekarang ni ahli2 group kami sume lupe password blog tersebut..
maka blog tersebut tidak dapat di hapuskan.
kalo boleh pon kami x tw cane nak hapuskan blog tu tanpa password.
website sebenar DHAJA leh klik kat sini.
SEKIAN TERIMA KASIH.


Saturday, July 16, 2011

KISAH SI AYAH DAN SI ANAK

KENTOT

(situasi di busten)

ketika si ayah menghantar anak sulongnye..
sambil menunggu bas tiba..
duduklah si ayah bersama anak bongsu beliau di sebuah bangku.. 
(bangku sebuah ke??)
tibe2 si anak bongsu bertanya..
si anak : ayah kentut ke??
si ayah : knape?? bergegar ke??
***************
p/s : anak sulong takde time kejadian berlaku

KISAH SI IBU DAN SI ANAK

DENGKI.

(situasi di dapur)

si ibu sedang menuang air ke dalam mug utk di minum.
dtg si anak yg nak terkucil berlari nak masuk dalam toilet.
si ibu yg nmpk kejadian tu terus meluru masuk dalam toilet..
si ibu : nah! ko pegang mug ni..aku nak kencing dulu..
si anak : (time aku nak masuk ni la die nak masuk...$#!$#@%%)

Sunday, June 19, 2011

THANK YOU BLOGGER~

assalamualaikum semua..
lama dah aku x update blog.
aku pon x paham cane ben ashaari ley jd blogger tegar..
dlm 1 ari ley post lebey dr 1 entry..
aku ni sekejap je hangat nye..
pastu boring dah..
xde idea nak post ape.
tp dlm aku tak update pon..
ade gak yg sudi menjengah blog aku..
siap follow lagi..
thanks..
korang wat aku bersemangat utk terus berblogging..
insyaAllah..after exam ni, aku akan active berblogging..
c u in the next entry..

cau sin cin~

Friday, June 3, 2011

CARA KURANGKAN SAKIT SENGGUGUT.

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..
dah bape arini aku takde mood sangat..
tengok nasi pon takde selera..
ni sume angkara cik pn senggugut dtg melande..
adey..bile la nak baek..
semalam housemate aku ade masak bubur..
dalam bubur tu dia bubuh halia sekali..
dia kate nak buang angin dalam badan..
oo..dia pon tengah senggugut..
hihi..ley same time pulak..
tp arini mmg tak larat gile nak masak..
mampu masak air je..
teringat lak ade beli bubur segera yang tinggal tuang air panas je..
bubur tu mmg febret aku dr zaman dok kat hostel dulu..
biase beli jenama nature's own..
pastu aku bubuh halia sekali..
mudah2an lega sikit la saket pasni..

suke perisa cendawan..
aku ni kalo time period tak sah kalo tak kene senggugut..
aritu lagi best..
time final exam lak die nak ngade2 saket..
padahal sebelum saket tu aku dah siap2 mkn activefast lg..
erm..nak taknak mmg kene tahan la saket tu..
settle kan jugak paper untuk aritu..

biasenye kalo aku kene senggugut..
mmg x larat nak wat pape.
mkn ubat..pastu tido..
tu je yg ley wat kurangkan saket..
kalo kat umah..aku jadi mengade sikit..
tonggang tonggeng sampai nanges2..hihi..
pastu ibu aku watkan air panas..
pastu dia tuamkan air suam kat perut aku..
tak cukup lagi..
dia siap urutkan n sapukan minyak panas area pinggang ngan perut..
best kan ibu aku..
ni bile dah dok jauh..
sume kene wat sendiri..
sedey tol ='(

saket aku ni kadang2 sampai muntah2..
keliling pinggang n perut saket..
tonggeng sini tak kene..
tonggeng sana tak kene..
mmg rase nak marah org je la..
but so far..
tak pernah lg sampai pengsan..

tadi aku search kat google..
cara2 nak kurangkan saket senggugut ni.. 
aku malas nak copy paste..
korang gi je la kat sini kay..

and lagi 1..
orang cakap kalo nak ilangkan senggugut kawen je..
ilang la nnt..
errrr... nnt aku cube..haha.. gatai!

cau sin cin~

Monday, May 30, 2011

CARA COUPLE OR SCANDAL..

Assalamualaikum sume..
jap ea..
fuh! fuh! fuh!
skrg ni tiap kali nak update..
mesti nk kene buang habuk2 dulu..
huhu..nmpk sgt skrg ni dah malas nak update..
okey!
proceed dgn title kite arini..
al maklumlah..sejak single mingle ni..
hati pon rase sunyi je kan.
so niat di hati nak cari pengganti..
yg face to face tak jumpe..
so kite try gune alam maya lak..
mmg aku dah lame x layan ym (yahoo msger) sejak2 dah berpunye..hihi..
skrg ni dah single mingle..tiap2 malam aku layan ym..huhu..
mcm2 ragam org dalam ym ni..
tp nak kene beringat la..
bukan sume org dlm ym tu jujur..
diorang ley tipu name..
asal diorg..umur..
gamba pon ley letak gamba org laen..
aku kadang2 wat camtu gak..
aku letak umo 30, terus tak nak layan..haha..
ade aku kesah..??
belambak lg mamat2 nak kenal ngan aku..wuuuhai.. (prasan!)
ade tips kat sini bg mamat2 yg bru nak jinak2 ngan ym..
ni bg pendapat aku la..
kalo jenis aku..
tak suke baru bg salam dah nak ajak wc (web cam)...
rilek la dulu..
kenal2 dulu..
ajak photo sharing dulu ke..
agak2 girl tu dah mesra alam ngan korang..baru la ajak wc..
dan lg 1..
takyah la gelojoh sgt nak mintak no fon..
kalo nak try mintak jugak takde masalah..
tp kalo dah org tu tak bagi..takyah la pakse2..
rimas ai u!!!
jenis aku tak suke org pakse2 tw!
kalo korang nak borak ngan die lg..
add friend..
len kali kalo nampak dy on..
ley korang chatting dgn die lg..ye x??
bg yg girl lak..takyah la berie letak pic glamour2..
dok anta pic selena gomez camni..

bg je pic korang yg natural beauty tu..
kalo diorg senyap lepas diorang tgok pic uolls..
silalah cari yg laen ye.
coz diorg tak ikhlas pon nak kawan ngn korang..hihi..
tp ingat..
bg pic kat org ni berisiko ye..
kalo korang tak suke kat mne2 mamat tu.
takyah la maki2 ke ape.. 
tolak care baek or dok diam2 sudah..
takyah layan..huhu..
karang tak pasal2 korang gile bayang kat mamat tu lak.
simpang malaikat 44~

hah! cukup la stoly moly aku arini..jumpe lg di lean entry.
cau sin cin~


Thursday, May 26, 2011

KEYSHA CONTEST (AKU & TUDUNG)

Assalamualaikum sume..
tak jawab dosa..
jawab gatal!
td aku BW jumpe 1 contest..
rasenye ni lah contest yg sediakan pling byk hadiah..
sampai seploh org dpt hadiah tw..
kalo korang nak join juga..ley klik kat title tu.
otomatik korang tibe2 je kat blog die..
magic kan??huhu..~
contest pe??? ermmm..

KEYSHA CONTEST (AKU & TUDUNG)

aku nak pertaruhkan pic nih..
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
HHHHHHHHHHHHHH
HHHHHHHHHH
HHHHHH
HHHH
HH
H

muke bajet lawa~ =P

pe tunngu lagi??
jom la join same.. =)

kawan2 yg di tag :
alexa yussida
syaada

cikin

cau sin cin~

Wednesday, May 25, 2011

HOUSEMATE..OO..HOUSEMATE..

entry pendek (endek)
ade sorg budak minum air vitagen di ruang tamu..
sesudah minum hingga titisan vitagen yg terakhir..
beliau meletakkan botol yg kosong itu di atas lantas..
pada pemikiran beliau.. 
'layan tv dulu ah..nnt baru buang'.
seusai tv menonton beliau (tertido)..
beliau pon pergi meninggalkan ruang tamu lalu terlupe akan botol vitagen tersebut..
beberapa hari kemudian.. (hari taw!!)
ketika beliau melintasi rak buku..
(nampak sgt x pgg buku dah bape ari) 
beliau terpandang botol vitagen yg kosong ade di dalam rak buku beliau..
ooo..ok..
ini rupenye tong sampah.. =_________='

errr..korang paham tak ape yg aku cube nak sampaikan ni??
botol yg kosong..n org tu taw yg empunye botol tu adalah aku..
ley plak die letak kat dalam rak buku aku..
ok..aku admit salah aku pasai lupa nak buang botol tu..
tp salah ke kalo tolong buang kan dlm tong sampah???
haaaaiiiilaaa..housemate..oo.housemate..



p/s: dok umah sewa mmg memerlukan kesabaran yg tinggi~

Sunday, May 22, 2011

PANDANG-PANDANG..JELING-JELING~

entri pendek kali ni..
sesuai untuk kaum wanita..
kadang2 bnde ni mmg terjadi..
tapi..harus di ingat!!!!
nak buat bende ni sila la pandang kiri kanan, depan belakang..
waima atas n bawah sekalipon..
atau nak lebih selamat..
buat kat port yg rase mmg xde orang nmpk..
chill~

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

errrrr....

cau sin cin~





Friday, May 20, 2011

ROTI TELUR LADA HITAM =)

haish..fuh! fuh! fuh!
buang habuk2 n sawang2 yg dah lekat kat blog aku..
al maklumlah..dah lame tak hupdate blog.. ngEe =D
takmo bebel panjang2..
arini nak share ngan korang resipi yg senang banget..
bg sape2 yg takde idea nak melantak ape pepagi bute..or untuk minum petang..
sesuai sangat la makanan ni =)
ape yg korang perlukan :
kuali secukup rase..
mentega @ minyak masak
2 ulas bawang putih
lada hitam (serbuk @ biji)
1 sudu kecik mayonis
garam @ cukup rasa
1 biji telur 
6 keping roti 

cara-cara nya :
kalo korang gune biji lada hitam,tumbuk sekali ngan bawang putih. make sure tumbuk sampai halus.. kalo tak, korang akan rase pahit time makan.. pastu campurkan sume bahan2 dlm 1 mangkuk. (telur, mayonis, bawang putih n lada hitam yg dah ditumbuk n perase..aku gune cukup rasa) kacau sampai korang dah malas nak kacau =D

potong roti..ikot korang nak potong due ke..nak potong lapanblas ke..celupkan roti dlm telur yg korang dah kacau td.. pastu masukkan dlm kuali yg dah di panaskan dgn mentega.. masukkan mentega tiap kali mentega dlm kuali tu dah takde =D.. senang je kan??       
tinggal yang ni je.yg laen aku dah ngap!
selamat mencube..cau sin cin~

Monday, May 9, 2011

TAKDE MOOD NAK BERBLOGGING~

asal ha??
time exam aritu berie hupdate blog..
kalo x hupdate pon..mesti BW..
ni dah abes exam xde lak rase nak berblogging mahupon BW..
errrrr....
ok!
ni saje untuk entry kali ni..
cau sin cin~

Saturday, May 7, 2011

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011

ha..kenai tak muka sapa tuh??
jangan cakap korang tak kenal..
babab kang!!
haha..
sok de paper..tapi sempat lagi nak join segmen kan..
dulik ah!
lame dah tak join segmen abg ben.. 
kali ni beliau dengan bangga nak gegar blog lagi..
ape lagi??
jom la join..
klik kat banner tu atau kat title tu..
t korang dengan automatiknye akan ke blog abg ben..
magic tak??haha~
cau sin cin~

Thursday, May 5, 2011

BEST NYE JAWAB SOALAN QMT TADI..

OKAYS..
EKCELI AKU TENGAH FRUST NI..
FRUST PASAL PAPER QMT TADI..
TAK CUKUP MASE WEI..
3 JAM TUNDUK JE JAWAB SOALAN TU..
TAW2 MASE DAH TAMAT.
DEM!! 
SOK ADE PAPER LAGI..
TAPI SEMPAT LAGI AKU BW..ngEe =D
GO FASYA!!! 
TAK MBOH MALAS2..
cau sin cin~

Wednesday, May 4, 2011

EXAM..EXAM..EXAM..

xde mende pon nak post ekceli..
tp saje nak menghapdet (update) blog..
sok ngan luse ade paper..
sok pagi (5 mei 2011) ade paper QMT 425..
luse petang (6 mei 2011) paper OPM 530/533..
8 mei lak ade paper MGT 533..
hope ley jawab soalan2 tu..
adey..kemalasan dah melande ni..
TIDAAAAAAAAAAAKKKK!!!

WILLY WONKA UNDER THE RAINBOW..PART 3

hello world..
wahh..world ke??
entry kali ni takde pe..
cume nak tunaikan janji yg aritu aku cakap nak share pic..
tp lmbt skit..huhu..
malas nk ckp bnyak..
mai tengok2 pic ni..
ehem3..ade gak rezeki malam tu,..=)
okay..sume tak ikot tema..jnji ade clor2 sudehh..huhu
penasihat club n choreographer..
hamper n special award yg aku dapat.. =)

thanks to sir amir~
okie dokie..
rasenye cukup la pic kali ni kay..
aku tak bawak camera time tu..
nak harap camera henpon 3313 aku.
huh~ mmg x nmpak pape la..
kay la uolls..
aku nak start stdy.
luse ade paper.
jangan malam ni blackout lg sudah..ngEe =D
cau sin cin~

Tuesday, May 3, 2011

RESIPI PENGAT LABU

salam uolls..
arini ai nak berkongsi resepi pengat labu resipi my mom..
igt ady budika n mr froogy nye saje yg ley bg resipi??
ai pon boley la..haha..
bukan ape..aritu wat masak lemak labu..
pastu ade lebih labu tu..
ai tanya my mom..nak masak pe je gune labu selain masak lemak..
then my mom bg idea soh wat pengat labu..
fyi..ai ni tak teror masak..
setakat simple2 ley la..
then ai try la wat pengat labu..
mmg senang sangat2..
pada yg tak reti masak..
tp nak tunjuk pandai masak kat bakal mak tue or pak tue..
ley la try resipi ni..
bahan2 yg diperlukan..
*nak wat pengat labu, opkos la gune buah labu..
tak kan buah stawberi kot..
lg 1 bukan buah labu air yg hijau tu ye..huhu..
ikot korang la nak banyak mane..
tp ai gune separuh je sbg bahan ujikaji..ngEe =D
jangan buang kulit!
buang sume biji2 n serabut2 tu sume..pastu cuci bersih2.
*gule melaka..kalo kat ganu panggil nisang.
yg ni pon ikot korang nak bnyak mane..
agak2 nak kene potong kaki pasal kencing manis, bubuh la banyak2..huhu..
*santan.. ai beli 1 paket je..bubuh sume..
*garam sikit je.. karang tak pasal2 kene darah tinggi lak..
*air jgn lupe..x kesah la air paip ke..air masak ke..janji air kosong..
bukan air coke or mirinda oren.
*************************************************
dah siap sume bahan tu..
masukkan labu dalam periok beserta air..
jangan banyak sangat..
sekarang ni proses nak lembutkan labu..
masak labu tu sampai labu jadi agak lembut..
korang try la tekan2 labu tu gune garpu or sudu..
agak2 dah lembut..bubuh la santan..
diingatkan..jangan sampai labu terlalu lembut or lembik..
nnt kureng kesedapannya..
dah masukkan santan..
bubuh la garam sikit..
sikit je..nak bagi pengat rase lemak2 gitu..
pastu bubuh lak gule melaka yg dah di racik2..
kacau sehingga rata..
agak2 dah mendidih air tu..labu pon dah empuk..
ley la tutup api n hidang time panas2..
nak makan sejuk2 pon okay..
simpan dalam esbok..
ni la pengat labu yg ai buat td..
tak taw nape pic ni camni~
sedia untuk di ngap!

siap!!
senang je kan??
tp korang jgn makan ngan kulit nye pulak..huhu~
kalo korang nak bubuh sagu pon lg bagus..
tp oleh kerana ai terlupe nak beli td..so ai tak bubuh la..
so..ape tunggu lagi..
selamat mencube~

p/s : segale instruction kat dalam entry ni untuk mereka2 yang mmg tak reti masak cam aku.. so yg dah pandai tu janganla rase bodoh untuk membace segale instruction tu.. peace~
errr..jangan salah paham pe yg aku try nak bagitaw ni ye..
cau sin cin~

CERITA PASAL OSAMA..

salam sume..
hope korang sume sihat dan sentiase di bawah lindunganNya..
semalam heboh cite pasal kematian Osama bin Laden..
aku dapat cite ni pon dari Yahoo.
biase ar..bende first yg aku akan bukak bile aku on9 adalah email aku..
bile nak cek email, ade lak kuar berita pasal kematian Osama ni..
aku bukak lak blog..
mmg banyak entry pasal cerita nie..
and..ramai yang kate ni 1 penipuan!
aku tak nak komen banyak2..
coz aku penah dengar dulu..
Osama bin Laden tak pernah wujud!
ini hanya sandiwara yahudi je.. 
korang ley gi kat blog shafiq mokhtar untuk tengok pic Osama tu..
wallahualam~

Monday, May 2, 2011

WILLY WONKA UNDER THE RAINBOW..PART 2

salam uoolls..
malam tadi berlangsungnya dinner under kelab kebudayaan yg bertemakan WILLY WONKA UNDER THE RAINBOW..~
wahhh..tak sesia aku datang dari jauh coz ade jugak rezeki aku malam tadi..
aku dapat ape??
ehem333....~
aku dapat SPECIAL AWARD YU.. 
jangan jeles..
nak tambah lg..
tempat ke-3 pertandingan karaoke..
tak sesia aku belajar ngan david arumugam aritu..
dapat jugak hadiah..
tak kesah la dapat no 3 pon..
ko ade??haha..
insyaAllah malam ni aku akan share kan pic2 dinner malam tadi..
kay la uolls.. 
ai nak siap2 nak gi berjimba-jimba ngan adek2 ai kat sini..
diorang pon dah abes sem..
pasni tak tau la bile lagi ley jumpe..
cau sin cin~


Sunday, May 1, 2011

CERITA SERAM MALAM INI..cont..


selepas kejadian itu..
aku tidak lagi study last minutes..
aku dah iron sume baju untuk paper2 seterusnye..
aku dah sediakan lilin 40 batang..
aku dah beli kipas yg gune batery..
aku dah beli ridsect 10 botol..
aku dah bersedia!!
**********************************************************************
ok! siap entry untuk arini..
so hackers xley buang aku dr bloglist die coz aku dah update hari2..
lalala..
cau sin cin~

p/s: cerite ini hanya rekaan semate-mate..tiade kaitan dengan yg hidup atau yg telah meninggal dunie.. (memang tak serik2 lagi) 

Saturday, April 30, 2011

WILLY WONKA UNDER THE RAINBOW~

salam sume~
mood dinner sekarang ni..
dinner under kelab kebudayaan~
*wink *wink
1st dinner utk sem ni..
tp bukan campus ai..
ex campus ai yg wat..tp ai sebok2 je join..
(x malu tol @__@) 
ala..bukan ai yang syok sendiri..
ade orang ajak okay..
tema nye ape??
WILLY WONKA..
ala2 colorful gitu..
x kenal ke willy wonka tu sape..??
TARA..!!!
ala.. character dlm cite chocolate factory..
okay..
bukan nak cite pasal die pon..
x sabar nak tunggu mlm 1hb..
ade pertandingan karaoke lak tu..
ai pertaruhkan lagu rossa..hati yang kau sakiti..
huhu..
nak tw best ke tak..
tunggu next entry kay..
kay la..
ai nak belajar vocal ngan david arumugam..
cau sin cin~
 TERIMA KASIH!!!

hasil ciptaan sang sembilan

p/s : asal arini aku ngade2 nak ber ai2 lak?? conpius~

CERITA SERAM MALAM INI..

di suatu malam yang hening..
sedang kami berbual2..kire iklan time study la ni..
tibe2..
pap!
suasana gelap..
takde elektrik la pulak weiiii!!!!
study tak abes lg..
sok pagi ade paper!!!
nak menangis laju2 je rase...

Friday, April 29, 2011

TAK KIRE..AKU KENE UPDATE BLOG JUGAK!!

bile time2 exam dah start ni mmg sume student bz manjang..nak selak buku tu..nak selak buku ni..bukak facebook lg..
sekarang ni aku banyak jd silent reader je..
kalo aku rase nak komen..aku komen la..
tp untuk post entry..
idea nak post entry xde..
nak cite pasal paper ape aku amek..
susah ke tak soalan td..
ley jawab soalan ke tak.
hm...sape yg nak bace..ye dop??
tp aku kene update gak coz si hackers ni nak nyah kan bloglist dy yg x aktif!!
aiyoo..xmo la camtu hackers..huhu..
so..entry aku arini wat syarat je..
ngEe =D
nak sambung study..
cau sin cin~

Wednesday, April 27, 2011

SEGMEN SETENGAH JAM

gile dah x sempat..tgl 2 minit je lg baru aq bce segmen abg ben..errr... jawapan yg aku nak tembak.. errrr... blog gegirl ade gadget blog yg diorg suke..ermm.

Monday, April 25, 2011

FRUST KAH AKU???

korang..
sob3.. ='(
aku baru balek dr audition ni..
audition utk pertandingan MALAYSIA DANCE VILLAGE (MDV)
melayu cakap.. perkampungan tari m'sia..
aish..
mmg mula2 nak gi audition tu tak mengaharap sgt pon..
tp bila tengok org laen auidtion..
dah terdetik dalam hati..
owh..aku mesti dapat ni..
hm..tulah org cakap jangan condifent confident sgt..
bile dah tak terpilih..kan dah frust..
tp frust aku still ley control lg.
takde la frust mane..
tp agak frust la jugak coz bende ni setahun sekali je..
td kate tak frust mane =________='
alasan nye.. diorang nak standardize kan dr segi ketinggian and size badan..
hm..kalo camtu la..
kalo ade lg tahun depan pon aku tak kan pegi lg..
dah sah2 aku kene reject lg..
tinggi sgt tak ley..
rendah sgt tak ley..
APE.....PON TAK BOLEH LAH!
cau sin cin~
perlu ke aku wat camni??

BEN CARI BLOG BARU LAH

YUHUUUUU.....~
ehem3..
ASSALAMUALAIKUM W.B.T..
waahhh..ceria semacam je aku arini..huhu..~
arini rase nak join segmen abg ben la..
klik kt title tu kalo korang nak join gak..
dengan pantas korang akan diterbangkan ke blog beliau =D
ayat same je..
baru arini rase ade peluang nak join segmen abg ben setelah sekian lama tak menjoinkan diri..
tol ke ayat aku nih??
okay..proceed..
jgn lupe undi beliau sekali..

5 blog baru yang aku suke..
errrr..
abg ben..sy tak tw la diorang ni blogger baru ke lame..
ley tak list kan blog yg sy suke je..
mix lame and baru.. ngEe =D
(kalo dalam exam ni mesti aku tak dpt markah coz x menjawab soalan..huhu)
blog yg saya suke.
padlie
hackers
irwan miswan
nescafe+milo
sembil9n
fahmie

yg blog ni otai-otai punye..
pasangan pengantin baru..ujang n yana
2day blogger
ady budika
farzana farzanto
erm..yg last ni otai gak.. tak taw la org suke kat die ni..
aku tengok biase2 je..
nak tw sape??
klik sini..
gurau je beb..
okay..nak lari laju2..
cau sin cin~

Sunday, April 24, 2011

SILENT PLEASE..!

syhhh..
aku sekarang ade kat library campus..
watpe??
saje dok online..
erk??!! 
bukan utk study ke??
mmg la..
online dulu..nnt i study k..
lagipun bukan ley bukak fb or youtube pon..
arini kan ari bekerja kat terengganu..
kalo nak bukak fb or youtube..
kene tunggu after 5 k.
kalo nak bkk jugak, gune berok sendiri. 
jangan gune wireless.ngEe.. =D
layan blog ley la..
ramai tol kat library arini..
maklumlah..musim2 exam ni..
ramai yang nak cari ketenangan kat library ni..
ramai gak aku tengok yg dok kat cerok2, celah2 rak buku ni.
(termasuk aku).
pasai apa??
meja penuh kot..
ade je meje kosong 1 2.
tp xde plug la nak cocok ngan lappy aku nih..
erm..sebelum aku post entri td aku tengok follower aku dah bertambah sorang..
eleh..baru sorang nak kecoh..
asal?? ade masalah ke aku nak kecoh2??
xde kan..
bukan ape..yg jadi follower aku tu blogger yg ABG BEN jeles sgt..
x caye, klik sini.
malas nak cite banyak.. malas lagi..=_____='
klik kat sini kalo nak tau sape..
korang akan diterbangkan terus ke blog beliau..
hepi travelling..
cau sin cin~

nape kalo soh senyap je, kene letak jari tulunjuk kat mulut??



Saturday, April 23, 2011

TUKAR HEADER LAGI!! AND LAGI!!

malas nak cite banyak (madang malas je aku ni..bile nak rajin ntah =____=' )
dulu header aku..


sekarang ni..

 okay..mmg x kebaboom pon..
tp boley la kan wat sementare waktu ni.. ngEe =D
cau sin cin~

Friday, April 22, 2011

KORANG TERROR MATEMATIK??? CE JAWAB SOALAN NI..

siyes aku pening + puyeng..
pasai apa??
dok jawab soalan matematik ni la..
ade lak yg kutuk aku kat gempak.org td..
(aku dengar cite je la)
mane ley jadi..
aku tetap nak pertahankan jawapan aku betol.. 
korang nak tau soalan nye ape??
30÷2(2+3)÷5= ??
ini soalan butul punya..
tarak maen2 la aci..
korang try jawab dapat bape??
aku tetap ngan jawapan aku 0.6!!
adek manis sama baiya kasi pikir dulu..
nanti kasi saya jawapan sama explanation dalam itu kotak komen..
ada paham ka??
cau sin cin~

erk!! makin pening aku tengok pic ni..

AKU GADIS HARAPAN HACKERS??

wahh..title ala-ala gempak gitu..
kenal tak siapa hackers ni??
ala..yang aku join bloglist beliau aritu..
kalo tak ingat klik sini.
beliau dah pun list kan bloglist beliau mengikut citarasa beliau..
pada awalnya cume ade 2 kategori ;
*BLOGLIST GADIS PILIHAN 
*BLOGLIST LELAKI PILIHAN
oleh kerana penyertaan kaum hawa yang terlalu ramai..
hackers telah pon divide kan gadis2 tersebut kepada 3 group;
*BLOGLIST GADIS HARAPAN
*BLOGLIST GADIS TERBAIK
*BLOGLIST GADIS IDAMAN
aku tergolong dalam group mana???
ehem3..
*_______________________*
BLOGLIST GADIS HARAPAN HACKERS!!!
ape yg hackers harap kat aku pon x tw..huhu..
ade ramai lagi yg tercalon dlm kategori ni..
kalo korang nak skodeng ke ape..
ley la menjengokkan diri kat blog beliau..
cane??
klik je kat title aku tu..
secepat kilat korang akan diterbangkan ke blog beliau..
cau sin cin~

BILA BROADBAND DAH OVER LIMIT =,='

Salam sumerrrrrr.....
adey~ =,='
paceroh la nak BW minggu ni and minggu depan..
tunggu sampai aku bayar bil bulan 5 kot baru nak laju..
ni gare2 aku berie sgt la kot layan maharaja lawak kat youtube.
best je layan..
mane x nye..video laju je..
xde pon sekat2.
tab sampai 4 5.
ambek!
pg td aku nak on9..
dapat msg dr celcom.
Dear customer, you have exceeded the 3GB/mth usage (Celcom FUP). Pls purchase additional volume or we reserve the right to control yr broadband speeds. TQ
*_______________*
and..msg ni x maen2..
mmg aku betol2 tengah tension ni..
nak BW kat blog org pon lambat mengalahkan cik siput sedut.
naseb2x...
ape...pon x boleh lah!
cau sin cin~

Thursday, April 21, 2011

KORANG NAK KAD KAWEN YG MACAM MANE?

salam sume..
sihat ke idok??
harap sume sihat la ye..
ni nak cite siket la..
siket je x banyak..
tadi aku bukak fb then g kat group JOHOR BLOGGERS.
ternampak 1 title cam best je kat blog HACKERS.
pasal kad kawen ZED ZAIDI..
mmg sangat2 unik..
nak tengok, gi kat blog HACKERS
pastu aku pon terpikir untuk post entry pasal kad kawen coz aritu aku balek kg,
ibu aku ade dapat 1 kad kawen yg aku rase cam unik jugak la..
meh aku tunjuk..
sila klik untuk tengok 'besar punye..'
muke depan
muke blkg
bahagian dalam

cantek x??
cantek kan??
UJANG sila jgn jeles..huhu~
awat tetibe masuk name dy??
pasai td aku nak wat entry ni, nampak dy nye entri..
pasai kad kawen zed zaidi gak..huhu~
maaf ye UJANG.. sok malam ang dah nak nikah kan??
so..slamat menempuh alam rumah tangga..
jaga anak org tu baek2 ye..
moga berbahagia hingga ke akhirnye..
aku bile lagi??
tolong carikan calon boleh??huhu..
cau sin cin~



Jom Join Bloglist Hackers

hacchhuuumm!!!!
excuse me..
terbersin pulak..
member aku dok masak nasi goreng kat dapur..
bau nye menusuk ke lobang idong aku..
haish..
kay proceed wif the title..
aku nak join bloglist hackers.. =)
pasai apa??
saja suka2 noo..
ley tambah lg kenalan..
yelah..cheq ni org baru..
follower pon ciput ja..
erm.. *__________*
Hackers bahagi 2 group..
opkos la cheq nak masuk group 
BLOGLIST GADIS PILIHAN HACKERS
sbb aku kan gadis..
pweewiitt!!
so kalo korang nak termasuk gak dlm bloglist hackers ni..
klik je kat title tu..
pastu korang akan di terbangkan terus ke blog beliau..
mudah kan?
cepat ye..
tarikh tutupnye esok.. 22/4/2011..
cau sin cin~

Wednesday, April 20, 2011

SEDAPNYE BUAH MANGGA... SEDAP LAGI RASE PERUT AKU MEMULAS~

hi korang..
erk~ perut aku dah rase x best ni..
pasai apa??
aku dah melantak 3 biji buah mangga.
bukan buah mangga yg korang wat kunci gate tu tw!!
ni buah mangga atau kat tempat aku lebih dikenali sbg buah pelam..
kalo kat kelantan??
eeeeerrrrrmmmm........*____________*
k proceed.
aku makan sorang tw!
xde share2 punye..
dapat lak cecah ngan kicap..letak gule siket..pastu lenyek dgn cili..
pergghhhhh!!
cam trademark KFC
sedap sehingga menjilat kaki jari.
tapi bahana makan x ingat duniooo..
gini la jd nye.
kalo ade ibu aku nih..
confirm x lepas nye..
dengan time2 nak perikse lak tu..
ok..adek2..
sbg seorang student..
anda tidak di galakkan untuk makan buah-buahan bewarna hijau ye..
coz biasenye buah2 yg kulit hijau ni masam kan??
cam epal hijau n pelam..
as a student..kite mmg x di galakkan utk makan makanan yg masam..
(ceh! pandai nasihat org.tp sendiri buat)


pic ni aku cari ngan pakcik google =)
saje nak bg korang kecurrrrr..
hehe...
cau sin cin!

COMELNYE KITE WAKTU KECIL..!

salam uollss.. tajuk entry cam nak puji diri sendiri je..tp mmg aku comel pon.. sbnrnye bukan nak puji diri sendiri..tp ni tajuk segmen miss kapie.. nak join jugak?? klik je kat title tu..korang akan di terbangkan terus ke blog beliau.. xmo cakap banyak..korang layan je la yew..


**********************************************************************************
nama di beri oleh ibu n ayah FARRAH SYAZANA..
member pnggil fara..nak lg glamour, pggil fasya.. =)


lahir kat HOSPITAL PONTIAN..
pontian kat ner?? pontian tu daerah kat johor..
ade paham??

cite2??
cecite cecite..
aku x tw nak jd ape..bile dah byk sgt yg aku blaja..
rupenye byk lg nama keje yg aku baru tw..sigh~

prinsip hidup aku..
aku x suke cari musuh..x suke cari gaduh..
selagi org x cari pasal,selagi tu aku diam..
korang cari pasal..jgn salahkan aku kalo sendiri susah..huhu~

ni pic aku ngan adek aku..pic ni je yg paling terang.. 
tu pasal la aku post yg ni je..

erm..ni pic time 21 tahun kot..
asal aku letak pic nih??
ntah.aku pon x taw..
myb time ni rambut aku pendek..
then same la ngan pic aku time kecik kan??
kwang kwang kwang..
tang mane same selain rambut..?
tang pipi la..
aku diet camne pon..pipi still camtu gak..
nak wat camne.. tembam itu comel..
(kay..ayat amek ati sendiri..)

org yang terpilih utk di tag adalah..

wokey!! 
settle dah.
korang tunggu pe lg?? 
jgn lupe join tw!
cau sin cin~

Tuesday, April 19, 2011

BALEK GANU WEH...

hi korang..aku skrg ni kat chendor, pahang.. buat ape?? skrg ni tgh brenti makan..biase la.kalo naek bas transnasional..mmg ni la tempat berenti..pg td mak aku bekalkan nasi goreng..nenek aku lak watkan nasi lemak..
skrg ni kitorg adek beradik tengah melantak..adek beradik?? yup.aku ngan adek aku 1 kampus.. kire dr johor sampai tganu ade gang la.. x mo cite byk..nak smbung makan. dreba bas tu pon bg mase setengah jam je.. cau sin cin =P

Sunday, April 17, 2011

CIKGU SYIDA MASUK FRONT PAGE METRO AHAD!!

Korang kenal cikgu syida?? Tipu la wei kalo korang x kenal..melainkan korang mmg x penah layan youtube. Kalo mmg betol korang x kenal n nak kenal..ley tengok metro ahad arini.. 17 april 2011..dah masuk paper lak cikgu syida ni..page depan wei.. jgn maen2.. walawei..semakin femes la beliau..dlm blog beliau pon ade n3 pasal ni.. klik je kat title tu.. 
dgr cerite,  rezeki pon makin mencurah2. Sama level ngan artis u..siap dpt tawaran belakon telemovie lg..amboi cikgu syida.. cane lak dengan kerjaya cikgu syida skrg?? Harapnye lepas dah dpt job sane sini..jgn la pulak lupe nk mengajar ye..
erk??!! asal aku nye n3 kali ni cam wartawan lak?? ala2 kak nam gitu~ x kesah la nok..yg penting mak bahagie..wuhaiii~ bukan ape..agak terkezut gak tengok paper muke depan tu cikgu syida..sebelum2 ni kat tv dah msuk.. dlm ape saja fbi (even aku x berkesampatan nak tgok aritu). tp x pe..ckg syida ade upload dlm youtube..so sesape yg x berkesempatan tgok. kat blog aku ni pon korang ley layan..


mmg gile2 la cikgu syida nih..mmg dalam ade yg mengutuk dy x kurang jugak yg minat kat dy..aku?? biase2 je.. xdela benci sgt..xde la minat sgt..kadang2 bile tension ngan study,aku layan gak video dy ni..dapat gak gelak2 kan..k la.. kalo korang nak tengok video2 dy..search je la kat youtube k.. cau sin cin.

SAYA BERTUAH JADI FOLLOWERS CIK SCHA.

hi korang..nampak x title tu?? cam bangge je kan wat title tu kan??
 mmg bangge pon..tp ni bukan blog scha al-yahya yg artis tu tw..ni blog bakal artis..huhu..gurau je..tadi aku bace kat kotak jerit aku tu..ade org jmput untuk join bloglist dy..n aku sbg blogger baru yg mmg baru nak naek ni..mmg xnak lepaskan peluang la kan.. x mo cakap byk..yg mane nak join..ley klik je kat title aku tuh..automatic korang akan di terbangkan ke blog beliau n korang akan di dendangkan dgn lagu...erm..x tw tajuk la..coz aku pon baru 1st time dgr..korang g la jengah blog beliau k..t korang dgr la lagu pe..erm..lagi 1..yg nak join tu kene cepat ye..nak tutup tgh malam ni.. 
cau sin cin~

HI HI BYE BYE!!

salam sume..skunk ni aku ade kat kampung..kat johor la.mne lg kan. aku sampai ari jumaat pg aritu.. nak on9 tp berok wat hal la..berok aku x layan dalam bilik aku..x selesa katenye..aritu time dlm bas,elok je dy..tp btry lappy aku lak wat hal..xdpt nak on9 lame2..
so skunk ni aku kat umah nenek n atok aku..umah kitorg sebelah je..aku nye umah belah belakang..myb line x kuat kat sane.. tu yg berok aku wat hal..then skunk ni berok aku dah selesa..aku pon ley la berBW ngan best nye..byk lak rase nak post n3 arini.. sok dah nak balek ganu dah..sob3..=( 
x puas rase..tp nak wat cane..aku dok umah lame2 pon bukan aku study.. paper start 27hb ni..adey.. 

korang2 wish me luck k..
cau sin cin~ 

Thursday, April 14, 2011

MINGGU ORENTASI UNIVERSITI BLOGGER MALAYSIA (UBM)

salam sume..ekceli aku dah lame dah terpandang blog blogger2 yg join UBM ni..cume x berkesempatan nak jenguk2.td aku jenguk kat UBM..fuh! sempat lg ni kalo nak daftar jd student..sok last day.. cakap banyak x gune..aku nak jd student 1st batch..kalo korang nak join gak..ley klik kat title tu.. aku nak jawab soalan dulu..

full name FARRAH SYAZANA ISHAK..
nick name FASYA.
name blog WHAT ABOUT...???
mule berblog sejak 2009
tp mengaktifkn diri akhir thun 2010..

pandangan saya (kene skema siket) tentang blog ye..erm..menjadi tempat untuk meluaskan lagi social networking. dapat kenal ramai lg manusia2 di luar sane.pelbagai cerite dr dalam dan luar negara. tempat untuk menjana kewangan juge =). blogging bukan lah aktiviti yg mmbuang mase selagi kite taw bagaimana untuk menguruskan dan membahagikan masa utk blogging dan juge aktiviti laen. banyak info yg kite dpt dr berblogwalking selain dr gosip2 artis dan juge berite2 terkini..

erm..tentang IPTM ni sgt unik coz pertama kali ditubuhkan. tgok pd pengunjung2 juga ramai yg bg support pd IPTM. mane tw 1 ari nnt IPTM amek foreigner student lak.. =)