paSai aQ..

My photo
i'm an ordinary girl..simple,sempoi n love laughing~ menjadikan blog tempat luahan perasaan..if u wanna read,just read..if u like it, leave ur comment.. kalo x suke??ade aku kesah?? peace~

Monday, February 28, 2011

SAMAN!!

mood : bengongbengang!
Dalam pada orang tengah sibuk bayar saman traffic, aku pulak dapat saman petang tadi..seumur hidup aku..ni lah 1st time aku kena saman..tapi bukan saman traffic..saman UiTM..cilakak..~ masa pak guard tu tahan aku tadi..aku x perasan pon aku de wat salah.. antara dialog aku ngan pak guard tu..
pak guard 1: dik2..abg tu panggil..
aku wat bodo je la..bajet pak guard tu nak ngorat aku..tapi pakguard tu panggil aku lagi skali.. aku pon pegi la pondok pak guard tu..
pak guard 2: ......................
baru je die nak temubual aku..die dapat panggilan.. n pak guard 1 yg amek alih tempat pak guard 2..aku dah start rase x besh~
pak guard 1: awk tahu ape salah awk?
aku : x tahu (ngan muke x bersalah)
pak guard 1: betol ke x tahu?? tengok muke cam tahu je..
hekeleh pak guard ni..ingat aku nak men acah2 ke ngan die..
aku: betul sy x tahu.. (wat muke x bersalah lg)
pak guard 1: cube bace kat sini.. (sambil tunjuk kertas saman tu..).. tengok yang siswi punye..jgn tengok hok(yg) siswa..ke awk siswa??
ayat last die cam nak kene pelempang ngan aku..sabar fara..sabar..aku pon bace la..
Sahsiah Rupa Diri Pelajar
Siswi
1.BAJU 
1.1 Jarang
1.2 Singkat (tidak menutup punggung)
1.3 Mempunyai tulisan, perkataan atau gambar liar/lucah
1.4 Lengan baju tidak sampai kepergelangan tangan
1.5 Tidak memakai pakaian korporat

okay..aku dah bace sume bahagian baju..n aku x dapat detect lagi pe salah aku.. hari ni hari isnin kot..aku pakai baju kurung lg.. pe yang salahnye??

aku : ape masalahnye?
pak guard 1 : cube bace lagi..
aku teruskan pembacaan lagi..

3.KAIN
3.1 Terlalu singkat atau berbelah mengatasi lutut atau berbelah di tepi/di tengah/ di belakang

Owh..inilah masalah problem nye.. aku ingat kat sini ley je nak pakai belah2 ni.. aku tengok yang laen selambe badak je..aku pon dengan selambenye lah join the club..kalo nak ikotkan baju kurung aku..2 pasang je x berbelah..yg laen sume kaen halal haram..erm..
pak guard 1 : kad matrik..
aku pon bg la kad matrik aku ngan muke bengang..
aku : nah encik..ni kad matrik sy..name sy farrah syazana..
pak guard 1 : bagus!
banyak lagi dialog antare aku ngan pak guard tu..tp watpe nak cite pasal die kan..ok la..aku admit aku salah.. tapi biase la kan..kalo org len x kene..mesti kite x puas hati kan.. die just jage pintu kuar masuk je.. sah2 la student NR* cam aku yg kene..yg student dok kolej sah2 selamat..haish..ini yang di namakan naseb badan..
best gilew dapat surat saman~ 
*NR (non-resident)= pelajar yg bkn dok hostel.

2 comments:

c-tea said... REPLY

saman kene bayar berape tuh???

fasya said... REPLY

rm50 =_='