paSai aQ..

My photo
i'm an ordinary girl..simple,sempoi n love laughing~ menjadikan blog tempat luahan perasaan..if u wanna read,just read..if u like it, leave ur comment.. kalo x suke??ade aku kesah?? peace~

Thursday, March 17, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

hi uolls..lame dah rase nye aku terlepas beberape segmen yg BA buat..and now..aku nak join segmen die kali ni.. segmen ape?? tajuknye.. LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL.. cam best je tajuk die kan..?
nampak x banner ni??sape2 yg nak join..ley klik kat tajuk tu.. tapi nak join kene jawab soalan2 BA dulu.. antara soalan n jawapan aku utk soalan2 tu..kat bawah ni..


Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?


opkos penah jatuh tangga cinta..cinta yg paling aku ingat cinta yg baru2 ni putus di tengah jalan.. pasal ape? aku dah penah post mende ni dulu..erm..kalo nak tw..klik sini.. or kat sini.. klo xnk tw..ade aku kesah?? pon xpe..aku jatuh cinta ngan die bukan kerana rupe, harta or samedengan bende2 tu..first meet aku ngan die wat aku suke 'kawan' je ngan die..then kitorang lost contact jap..then die call aku balek..then dr situ kitorang rapat..time tu rapat on the fon je..x jumpe pon lg..lame2 rase rindu bile die x call..then jatuh sayang..last2 tangkap cintan..huhu~ die sgt2 la caring.. even umo die tue setahun je dr aku..tp die sgt2 matured..biaselah klo kawan2 ngan orang tue..huhu~aku x ley nak cite lebih2 pasal die..coz i'll crying again..sob3..miss him so much~dem!


Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?


erm..payah siket nak jawab soalan ni..coz aku sgt2 mementingkan ketinggian and kekurusan..haha~ y?? x taw la..memang dah tebiat tabiat aku suke tengok laki tinggi n kurus..but bukan kurus cam papan kay..yg penting bile aku pakai heels pon,die x tenggelam..means..die x perlu dongak tengok aku..huhu.. FYI..tinggi aku 163cm.. =)


Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?


aku akan tengok kat dada n perut.. dada yg xde bulu sedap utk aku landing.. wink*wink*..n xmo laki perot muncit.. kalo lom kawen pon dah de pangkat PJK (perut jalan kedepan)..bayangkan lepas kawen n dah beranak pinak.... (tengah bayangkan) oooowh men...=________= 


Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?


ermm.. quite agree jugak la..kalo lepas kawen makin kurus..ade masalah problem la tu..huhu~


Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..


it depends on his/herself..x semestinya perempuan cantik cam aku materialistik..n x semestinya lelaki kacak itu kaki perempuan..


Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..


kalo aku jawab lelaki idaman aku cam Ben Asshari boley?? opss..terlebih sudah..sori bro..bro xde dalam list coz dah jd laki org..ngEe..=D.. opkos sume pompuan nak laki yg baek..sopan santun..lemah lembut..(cam dialog haziq dlm syurga cinta). yg penting ley tahan ngan perangai aku n leh terima aku seadanya..kalo beliau ley bimbing aku ke jalan yg lurus lg bagus..(skrg ni cam ade bengkakng bengkok sket..huhu) ekceli aku still mengaharap jodoh aku ngan ex-boy aku..=(


Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?


ley x jawab no comment coz aku xde couple..huhu~ tp aku agak puas hati ngan body ex-boy aku.. =P.. kurus n tinggi..tp kene minum weight gain biar berisi sket..wink* wink*


Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?


dah name manusia..mmg x penah puas ngan ape yg ade..tp aku bersyukur Alhamdulillah..dikurniakan cukup sifat..lawa pulak tu. tp kalo dpt dibesarkan n dikecikkan bahagian2 tertentu..mesti best.. ngEe =D


Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?


sangat2 perlu..mcm ex-boy aku x kasi badan aku naek sangat..coz bila lemak2 dah menguasai diri..penyakit pon mudah datang..=)


Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh.. (heheh pon aku copy gak)


erm..x penah try la produk2 camni..tp rase cam nak try produk2 Dr.Rozmey =) pitis lok xdok..


fuh! berpeluh den jawab soalan BA nih~ jangan nak mara or what so ever kat aku kalo jawapan2 ni korang rase annoying giler..or rase nak muntah~ ade aku kesah? aku jawab ape yg ade dalam pale otak aku n kire mmg jujur giler r tu. n kalo korang perasan..aku banyak kaitkan ex-boy aku kan..mesti ade orang cakap..hekeleh minah ni..nak kecoh2 pasal ex-boy lu pehal??dah xde kaitan ngan lu pon.. ok..memang dah xde kaitan pon..tp paham2 la..baru putus kot..masih terase lagi bahang asmara.ngEe =D. tu je jawapan saya..sekian..~

4 comments:

solo molo said... REPLY

kalo hati dah suke, dah tak kire yang laen dah...

YanaMIB said... REPLY

xkisah la jwpn mcm mana skali pun..len org len pendapat kan =)

fasya said... REPLY

@solo molo betol betol betol..huhu~

fasya said... REPLY

@YanaMIB setuju ngan yana =)