paSai aQ..

My photo
i'm an ordinary girl..simple,sempoi n love laughing~ menjadikan blog tempat luahan perasaan..if u wanna read,just read..if u like it, leave ur comment.. kalo x suke??ade aku kesah?? peace~

Friday, May 20, 2011

ROTI TELUR LADA HITAM =)

haish..fuh! fuh! fuh!
buang habuk2 n sawang2 yg dah lekat kat blog aku..
al maklumlah..dah lame tak hupdate blog.. ngEe =D
takmo bebel panjang2..
arini nak share ngan korang resipi yg senang banget..
bg sape2 yg takde idea nak melantak ape pepagi bute..or untuk minum petang..
sesuai sangat la makanan ni =)
ape yg korang perlukan :
kuali secukup rase..
mentega @ minyak masak
2 ulas bawang putih
lada hitam (serbuk @ biji)
1 sudu kecik mayonis
garam @ cukup rasa
1 biji telur 
6 keping roti 

cara-cara nya :
kalo korang gune biji lada hitam,tumbuk sekali ngan bawang putih. make sure tumbuk sampai halus.. kalo tak, korang akan rase pahit time makan.. pastu campurkan sume bahan2 dlm 1 mangkuk. (telur, mayonis, bawang putih n lada hitam yg dah ditumbuk n perase..aku gune cukup rasa) kacau sampai korang dah malas nak kacau =D

potong roti..ikot korang nak potong due ke..nak potong lapanblas ke..celupkan roti dlm telur yg korang dah kacau td.. pastu masukkan dlm kuali yg dah di panaskan dgn mentega.. masukkan mentega tiap kali mentega dlm kuali tu dah takde =D.. senang je kan??       
tinggal yang ni je.yg laen aku dah ngap!
selamat mencube..cau sin cin~

2 comments:

Farah Shamsudin said... REPLY

waaa.. sedapnyaa.. nanti nak try laa.

fasya said... REPLY

@Farah Shamsudin try la farah..slmt menjamu selera..~