paSai aQ..

My photo
i'm an ordinary girl..simple,sempoi n love laughing~ menjadikan blog tempat luahan perasaan..if u wanna read,just read..if u like it, leave ur comment.. kalo x suke??ade aku kesah?? peace~

Friday, June 3, 2011

CARA KURANGKAN SAKIT SENGGUGUT.

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..
dah bape arini aku takde mood sangat..
tengok nasi pon takde selera..
ni sume angkara cik pn senggugut dtg melande..
adey..bile la nak baek..
semalam housemate aku ade masak bubur..
dalam bubur tu dia bubuh halia sekali..
dia kate nak buang angin dalam badan..
oo..dia pon tengah senggugut..
hihi..ley same time pulak..
tp arini mmg tak larat gile nak masak..
mampu masak air je..
teringat lak ade beli bubur segera yang tinggal tuang air panas je..
bubur tu mmg febret aku dr zaman dok kat hostel dulu..
biase beli jenama nature's own..
pastu aku bubuh halia sekali..
mudah2an lega sikit la saket pasni..

suke perisa cendawan..
aku ni kalo time period tak sah kalo tak kene senggugut..
aritu lagi best..
time final exam lak die nak ngade2 saket..
padahal sebelum saket tu aku dah siap2 mkn activefast lg..
erm..nak taknak mmg kene tahan la saket tu..
settle kan jugak paper untuk aritu..

biasenye kalo aku kene senggugut..
mmg x larat nak wat pape.
mkn ubat..pastu tido..
tu je yg ley wat kurangkan saket..
kalo kat umah..aku jadi mengade sikit..
tonggang tonggeng sampai nanges2..hihi..
pastu ibu aku watkan air panas..
pastu dia tuamkan air suam kat perut aku..
tak cukup lagi..
dia siap urutkan n sapukan minyak panas area pinggang ngan perut..
best kan ibu aku..
ni bile dah dok jauh..
sume kene wat sendiri..
sedey tol ='(

saket aku ni kadang2 sampai muntah2..
keliling pinggang n perut saket..
tonggeng sini tak kene..
tonggeng sana tak kene..
mmg rase nak marah org je la..
but so far..
tak pernah lg sampai pengsan..

tadi aku search kat google..
cara2 nak kurangkan saket senggugut ni.. 
aku malas nak copy paste..
korang gi je la kat sini kay..

and lagi 1..
orang cakap kalo nak ilangkan senggugut kawen je..
ilang la nnt..
errrr... nnt aku cube..haha.. gatai!

cau sin cin~

9 comments:

armouris said... REPLY

lagi info tentang senggugut di SIHAT SELALU - Kurangkan Sakit Senggugut Dengan Bertungku

syiekin azam said... REPLY

salam,

saya pun memang ada senggugut yang teruk..siap dah ada endometriosis..lps bersalin cyst tumbuh balek dan senggugut pon tak pernah hilang sejak 1st period mase budak2 dulu..orang kata lps kawen dan bersalin senggugut akan hilang, tapi tak pon..before proceed dgn option operation buang cyst, amik pil hormon ataupun pregnant lg skali(sbb mase tue masih breastfeed anak, jd tak plan amik pil hormon dan pregnant), saya cube pakai PB korset..alhamdulillah sejak pakai PB, tak pernah kene senggugut, dan cyst pon mengecut..sudi jengok my entry utk kisah endometriosis saya..dari kisah sebelom pakai PB, hinggalah sekarang..:)

http://mamafaizzhafran.blogspot.com/2012/02/endometriosis-update.html

Anonymous said... REPLY

Whаt a ѕtuff of un-ambiguіty and presеrveneѕs of νaluable know-hοw concerning unеxpected feelings.


Here is my sitе: green coffee 1000

Anonymous said... REPLY

Ηello there, I discovereԁ your web site by meanѕ of Goоgle at the ѕame tіme as looking foг
a relatеd subjеct, youг sіte came up,
it аppears great. Ι've bookmarked it in my google bookmarks.
Hello there, simply changed into alert to your blog through Google, and found that it'ѕ trulу іnfоrmatiνe.
I am gonna wаtch out for brussеls. I'll appreciate in case you proceed this in future. A lot of folks shall be benefited from your writing. Cheers!

My blog ... green coffee supplments ()

Anonymous said... REPLY

Howdу! Ι could havе ѕworn I've been to this site before but after browsing through some of the post I realized it's new to me.

Nοnetheless, I'm definitely delighted I found it and I'll
be book-mаrking аnd checking bасκ often!


Also visit my ρаge - raspberry ketone reviews blog

Anonymous said... REPLY

Good рost. I leаrn something new and сhallenging οn
webѕiteѕ I stumbleuрon οn a
dаily baѕis. Іt wіll аlwayѕ be hеlрful
to read through content from other authors аnd uѕe а little something from other websіtes.


My blog ... green coffee bean reviews

Anonymous said... REPLY

Hi there, juѕt ωanteԁ to mentіon, І enjoyed this ρоst.

It waѕ practical. Keep on pоsting!

my ωebpage рurе gгеen coffee bеan extract dr oz (pinterest.com)

Anonymous said... REPLY

Link exchangе is nothing else excеpt іt iѕ only placing the οthег
pеrson's weblog link on your page at suitable place and other person will also do same in support of you.

My web blog :: raspberry ketone reviews 2013

Anonymous said... REPLY

constantly i useԁ to reaԁ smalleг content that аlso
cleаr theіr mоtіve, and that іs аlso happenіng with this post whiсh
Ι am reading heгe.

Hеre is my wеbsite ... light up hoodies fab