paSai aQ..

My photo
i'm an ordinary girl..simple,sempoi n love laughing~ menjadikan blog tempat luahan perasaan..if u wanna read,just read..if u like it, leave ur comment.. kalo x suke??ade aku kesah?? peace~

Monday, February 28, 2011

Jamming time...

mood : happy =)
 hi uolls..td aku bengang kan..la ni aku dah hepi balek coz member aku ajak jamming ngan die..uhuk2.. tetibe aku rase suare aku dalam keadaan yang x besh lak nak nyanyi..so aku jadi tukang tengok je la.. kitorg jamming kat kampus je..naseb bek kampus kitorang ade tempat2 camni..ade gak la tempat mereka2 ini nak spent time kan daripada diorang melepak x tentu pasal..
dalam studio~
diorang wat latihan ni untuk join fesco yg bakal diadakan kat kampus kitorang 12 mac nih.. hope diorang ley perform ngan baek..chayok2 korang!! 
p/s: don't ask me fesco stand for what..?coz aku pon x tahu..huh~

SAMAN!!

mood : bengongbengang!
Dalam pada orang tengah sibuk bayar saman traffic, aku pulak dapat saman petang tadi..seumur hidup aku..ni lah 1st time aku kena saman..tapi bukan saman traffic..saman UiTM..cilakak..~ masa pak guard tu tahan aku tadi..aku x perasan pon aku de wat salah.. antara dialog aku ngan pak guard tu..
pak guard 1: dik2..abg tu panggil..
aku wat bodo je la..bajet pak guard tu nak ngorat aku..tapi pakguard tu panggil aku lagi skali.. aku pon pegi la pondok pak guard tu..
pak guard 2: ......................
baru je die nak temubual aku..die dapat panggilan.. n pak guard 1 yg amek alih tempat pak guard 2..aku dah start rase x besh~
pak guard 1: awk tahu ape salah awk?
aku : x tahu (ngan muke x bersalah)
pak guard 1: betol ke x tahu?? tengok muke cam tahu je..
hekeleh pak guard ni..ingat aku nak men acah2 ke ngan die..
aku: betul sy x tahu.. (wat muke x bersalah lg)
pak guard 1: cube bace kat sini.. (sambil tunjuk kertas saman tu..).. tengok yang siswi punye..jgn tengok hok(yg) siswa..ke awk siswa??
ayat last die cam nak kene pelempang ngan aku..sabar fara..sabar..aku pon bace la..
Sahsiah Rupa Diri Pelajar
Siswi
1.BAJU 
1.1 Jarang
1.2 Singkat (tidak menutup punggung)
1.3 Mempunyai tulisan, perkataan atau gambar liar/lucah
1.4 Lengan baju tidak sampai kepergelangan tangan
1.5 Tidak memakai pakaian korporat

okay..aku dah bace sume bahagian baju..n aku x dapat detect lagi pe salah aku.. hari ni hari isnin kot..aku pakai baju kurung lg.. pe yang salahnye??

aku : ape masalahnye?
pak guard 1 : cube bace lagi..
aku teruskan pembacaan lagi..

3.KAIN
3.1 Terlalu singkat atau berbelah mengatasi lutut atau berbelah di tepi/di tengah/ di belakang

Owh..inilah masalah problem nye.. aku ingat kat sini ley je nak pakai belah2 ni.. aku tengok yang laen selambe badak je..aku pon dengan selambenye lah join the club..kalo nak ikotkan baju kurung aku..2 pasang je x berbelah..yg laen sume kaen halal haram..erm..
pak guard 1 : kad matrik..
aku pon bg la kad matrik aku ngan muke bengang..
aku : nah encik..ni kad matrik sy..name sy farrah syazana..
pak guard 1 : bagus!
banyak lagi dialog antare aku ngan pak guard tu..tp watpe nak cite pasal die kan..ok la..aku admit aku salah.. tapi biase la kan..kalo org len x kene..mesti kite x puas hati kan.. die just jage pintu kuar masuk je.. sah2 la student NR* cam aku yg kene..yg student dok kolej sah2 selamat..haish..ini yang di namakan naseb badan..
best gilew dapat surat saman~ 
*NR (non-resident)= pelajar yg bkn dok hostel.

Sunday, February 27, 2011

Family day faculty business management

hi uolls.. adey..siyes aku penat arini.. aku baru balek dr kampus td..ade family day utk fakulti pengurusan perniagaan..dalam fakulti aku nih ade 4 program yg terlibat.. ade isbac (islamic banking), finas (finance), marketing n aku mewakili opems (operations management).. name je family day..tp aktivitinye sukaneka.. aku mlas nak cite pjg..bkn korg nak bace pon kan.. meh kite layan je pic2 yg sempat aku snap..

hok ni lom sampai padang lg.. muke lom kene peluh..snap la pic dulu~
1st game..jln atas batu bata.
acara semakin jauh semakin syg..
erm..permainan die gune belon yg isi ngn air.kalo korg bling kt psangan korg n jtuh then pecah..kire out la.. mkin jauh korg ley bling..kire pling teror r~
berehat sebentar bersama kitkute~
acara bawa biskut cap pingpong bola pingpong dlm sudu.
aksi mas damira dlm acara isi air dlm botol.
ni lak acara bola komeng~
mane bola die?  tu yg tgh terbang tu..x nampak cam bola kan..memang bukan spesis bola pon..mende alah tu getah paip je..permainan die ala2 bola jaring..nak gol cane? gol keeper die yg pkai baju putih tengah pegang kayu tu..care nak gol cam korang men yg kat funfair tu..apekebende ntah name die.
agak2 korang..ni acara ape?? 
name je lari dalam guni..tp diorg x dapat provide guni..then ganti ngan plastik sampah..jadi la..huhu~
aku x pernah dapat no 1 dlm musical chair..adakah aset aku x cukup besar nak kalahkan mereka2 ini?
hok ni giliran lelaki lak..men ngelat diorang nih.huh!
sbnrnye byk lg acare2 nye..tp ni je yg sempat aku upload..kite cite len kali deh..daaaa..
p/s : mase aku jalan kangki sorg2 dr kolej nak ke kampus..ramai dak2 yg melintasi aku dok sokseksoksek bende yg sama.. "aku salah...sokseksoksek...*&*^#@..depreciation..*&^*##@..bla bla..bla..cilake".. dlm fikiran aku..mesti diorg baru lepas test..aku ni bile lak nak study?? test minggu depan je wei..adey~~

Friday, February 25, 2011

Bila aku kemaruk edit gambar..

slam sume..korg pe kaba?? hope sihat la sume yew.. perlu ke aku tiup habuk lg kt blog aku ni?? rase xyah kot..baru bape ari kan x post..aku cume x post n3 je..tp aku slalu BW..
td aku baru terbuka, tertengok n terdengar vlog abg ben..nk bg readers kite x lari..kite kene slalu update blog. tp kdg2 aku xde idea nak post mende.. abg ben kate post la pape pasal ape yg kite blaja arini..pe yg kite buat arini..n mcm2 lg..
aku semenjak dua menjak tiga menjak ni..aku suke mengedit gambar.. sbnrnye dah lame dah aku wat keje camni..tp ikut mood la..kalo tetibe aku rase rajin nak mengedit..habis la pic2 lame aku bongkar balek utk dieditkan..
baru2 ni aku join dramatari yg telah pon berlangsung kat Taman Budaya Kuala Terengganu..then byk la pic2 yg aku tangkap..n byk lah aksi2 gedik kitorg terkumpul dlm memory camera aku.. bile aku rase boring,xde watpe..aku edit la pic2 tu..nk tgok hasilnye?? tp sebelum tu..nak aku khabarkan di sini ye..aku bukan la expert dlm mende2 ni..aku x secreative mne..n aku harap korg jgn la komen menggile ye..huhu~
okay..ni je la wat mse skunk ni ek..plzz.. nk komen boley..tp tlong jgn gune ayt yg boley mnyentap perasaan beta..aku nih sensitip sket..huhu~

Wednesday, February 23, 2011

Ape ke hal nye aku tak update blog???!!

fuh fuh fuh!! (tiup habuk).. almaklumlah..blog aku dah bedebu dah..rasenye cam dekat seminggu gak la aku x update blog aku nih..nape?? siyes aku bz.. ngn test..ngn dramatari..+ jiwa kacau..huhu.. opss..terlupa sudah..slm sume..korg ape kabo?? hope sihat2 la yew..klo saket tu, cpt2 jumpe doktor..mkn ubt ke segala bagai..klo saket ati tu..x dpt den nak nolong.. aku post n3 ni pon bkn ape..saje nak menghupdate blog aku..trimas pd yg bru jd follower aku..kerana korg aku nak trus berblogging wlaupon kdg2 aku rase cam malas dah nk truskan blog ni..(jiwa kacau)..even aku x post n3 baru pon..aku still BW..blog yg wajib aku singgah..biase la..opkos la blog otai.. Ben Ashaari.. klo aku rjin lg nak meround..aku g la blog mamat ni.. anak pak bidin..n blog yg aku rindui.. realitikonspirasi..klo ikot yg utama..abg ben la..yg ke 2 sbnrnye blog zack (realitikonspirasi). oleh krn myb en zack amatla sebok kebelakangan ni and x sempat nak mghupdate blog beliau..maka sy bertukar arah la ke blog anak pak bidin..tp anak pak bidin ni dah teperasan la gamaknye.kononnye blog nye di gilai ramai..so aku x mau la puji lebih2..kembang semangkok lak die t..k korg..rasenye ckup la kot setakat nih dulu.. mate dah x ley nk bkk rase nye..nite sume..cau sin cin~

Wednesday, February 16, 2011

Thank you..

thank you..trimas(trime kasih)..syukran..vanekam..tocei2..kamsahamnida..arigato ghosamaishu..(aku hentam je sume ejaan tu)..mst korg tertanye2 kn asal lak ngn aku ni dok berterime kasih ngn bhse len2 tu..nk wat kelas bahase ke?? x la..saje nak ucapkan trimas wat semua yg dah jd follower aku..aku rase patut ucap trimas gak kat bro ben coz dia yg buat segmen

ERR .. HYE .. SAYA BLOGGER BARU ...

rata-rata yg komen kat aku dtgnye dr blog abg ben..tp aku pelik gak coz puas aku cari link aku dlm list2 yg dia post tu..tp xde lak link aku..myb diorg klik link yg aku tinggalkan kat komen abg ben..myb la kot..erm..x kesah la psal tu..tp cam besh la plak skrg ni bile dah ade org komen2..follower pon dah makin bertambah..aku pulak semakin active berblogging..klo aku x post N3 pon..aku akn blogwalking.. ley jgak la kate aku skrg ni tgh kemaruk blogging..bahaye gak tu..huhu~ oh ye..peringatan lg skali wat bakal follower aku..dah follow tu..tinggalkan la link anda ye supaya senang sket beta nk menjengoknye..and jgn lupe tgalkan komen2 or idea2 anda utk beta improve lg blog beta..(tibe2 berbeta2 lak)..k sume..cau dulu~

Tuesday, February 15, 2011

ERR .. HYE .. SAYA BLOGGER BARU ...

slm uolls..mesti korg kenalkan header sape ni..klo aku x ckp pon..korg ley bce sndri name kat header tu.. Ben Ashaari.. skunk ni beliau sedang mempromosikan segmen khas utk blogger yg mmpunyai follower kurang dr 100 org..dah sah2 la aku layak join kan coz follower aku pon x cecah lg 30 org.. tp aku sbnrnye agak malu nk join mendealah ni.. dah tentu2 jap lg bro ben ni promote blog aku kat blog die..pastu ramai lak yg menjengah@menjengok@melawat@what so ever kt blog aku yg x seberape nih.siyes (serius) mmber2 aku pon x tw yg aku ade blog..malu r nk bg tw..tp sampi bile aku nk men sembunyi2 kan..ape gune ade blog tp xde org bce kan?? then aku nekad r nk join segmen bro ben nih.. klo ade blogger2 len yg follower die kurang dr 100 org n nk join mende nih..meh klik sini..hope pasni korg2 yg join segmen ni akan berterime kasih kt bro ben yg mmbntu kite mningkatkan@menambahkan lg follower..sekian..cau sin cin~
p/s: ada orang komplen shortform aku susah nak faham..betul kah??

Durian tersekat di celah kerongkong~

slm..hi uolls.. cube korg tgok time kt n3 ni kol bpe?? time aQ menaip n3 ni jam 0520 a.m.. awl nye aQ post n3 arini ea..owh..b4 that..slm maulidurasul wat sume yew.. erm..actually aQ x tido lg pon dr mlm td..start kol 1 lbey aQ dok skype ngn ex boy aQ.. mule2 xde babak sedey lg..aQ ajak dy men game kt skype la..men tic tac toe la.. pastu aQ boring asek aQ je menang..(huhu..) aQ mlas dah nk men lg..kitorg pon berchating la smbil aQ tgok dy, dy tgok aQ..(webcam).. slah aQ gak coz aQ yg start dlu cite sedey ni..yelah..mne xnye.. dkt 5 thun kot kitorg couple..last2 camni je pengahbisan nye..kitorg cite pasal kngan kitorg..mcm2 la..xmo cite r..t aQ nanges lg..mggu ni stok tisu aQ cpt abes..mlm ni je..dkt 1 bgkus tisu abes..bkn bgkusan tisu yg korg beli 20sen 30 sen tu.. meh aQ kasi tgok picnye..
Gile!! x pernah aQ nanges cenggini rupe..di ulangi..tidak pernah!! sampai mmber aQ pon nek risau.. aQ menagis gaya ala2 Kassim Selamat yg dah x brape nk selamat..huhu~mmg sedey sgt ptus cinte nih..nk telan air liur pon perit tw..dats y tjuk aQ durian tersekat di celah kerongkong..tp tu perumpamaan jew..haish..klo aQ ade time sultan melaka nk melamar Puteri Gunung Ledang dulu..mesti aQ adlah slah seorg rakyat baginda yg pling byk sedekah airmate..ntah2 aQ nye air mate je dah cukup wat hantaran utk PGL tu..adey..ape aQ ngarut nih~ skunk ni aQ nk kemas meja,lappy ni sume ngn nk buang tisu2 yg pnuh ngn air mate + hingus nih..adey..cau dlu k..
p/s: ntah kol bpe aQ ley bgun t..seb bek tgh 'cuti2 m'sia'. xyah bgun subuh..huhu~

Monday, February 14, 2011

Senggugut..oo..senggugut..

slm uolls..adey..arini aQ kene senggugut la plak..dah la td de test..seb bek aQ dah siap2 mkn ubt b4 g class td..ley la bthan sampai abes test..abes je test trus g klinik UiTM..nk mnapak lak ke sane..adey..tahan je la saket tu..seb bek aQ g td dah lpas kol 2..klo aQ g kol 1 td mau aQ kne menangok dpn klinik jd guard lak..coz waktu rehat..msuk je klinik td xde patient .. so cpt la sket aQ msuk bilik doc..dpt doc mude+hensem lak tu..mencair skjap..huhu~(saket2 pon gatal lg). dy tny tu ini,aQ ckp aQ dah mkn ubt than sket..bla bla bla..last2 dy soh aQ g inject..XMO!!! tlg la..aQ dah pnah kene dulu skali..tobat xnk lg..pe??korg igt aQ dak kecik ke tkot kene inject..sori sket ea.. mmg la time inject tu x saket..tp bile ubt dy dah meresap kt bdan..dy nye saket..xyah ckp la..bile aQ dah ckp xnk tu xkn doc nk pakse kan..then aQ lpas dr injection tu..YES! YES! then aQ dpt MC utk arini.. so aQ x gi la class ptg n mlm ni..sptutnye aQ amek pluang ni utk stdy..tp aQ ley plak lyan blog kan..adey..sok ade test lg..huh~ korg jgn risau..aQ dah mkn ubt td..so dah kurang rase saket tu..(ade ke org risau??)huhu..klo ade sesape yg rse ade petua or pape la utk ilangkan rase saket senggugut ni bg tw la ye coz x tahan tiap2 bulan kene..hm..~aQ nk rehat2 kn bdan jap k..cau sin cin~
p/s: posh n3 syambil layan lagu pujaan malaya (adzrin adzhar)..besh syangat..syape2 nk dgr klik syini.. =D

Sunday, February 13, 2011

Santai Seni Kelab Kebudayaan

slm uolls.. adey..penat..bru balek dr show..td de santai seni kt kampus..aQ amek bhgian dlm tarian..lgu pe? ASMARADANA..besh! aQ mmg dah lme nk menari lgu nih..n akhirnya terkabul jua.. dlm santai seni ni, yg wat persembahan bkn taarian je..dikir barat ade..nyanyian ade..band pon ade..meh aQ kasi tgok pic2 time santai seni td..
ni dy tarian asmaradana..ni dah pose last dah..
ni pose dlu sblm perform..
ade lg sebenarnye aQ nk post..tp siyes..mate aQ nk pejam sgt dah ni..x larat nk tggu pic2 ni di uploadkan..tenet sgt lmbt kot.. sok2 aQ sambg..
tp sblm tu nk ucp trime kasih byk kt kak nora yg sudi follow blog aQ..dy adlh wanita pertama yg dah berkahwin jd follower aQ.. sblm ni aQ dah jd follower dy dlu..aQ nk follow pelbagai jenis gender n status..x kesah la bujang or dah kawen.. umo pon dah makin meningkat..mne tw 1 ari nnt time aQ nk kawen or dah kawen..ley aQ mntk pendapat dy..ye x?? aQ dah bce 2 3 n3 dlm blog dy..sbnrnye bkn yg dah kawen je kne tw uruskan duet.. kite ni pon ley bntu mak ayah kite manage duet..care2 nye sume ade dlm blog kak nora..byk lg info dlm blog dy..pglaman bersalin pon ade.tp aQ xdan(x sempat) nk bce lg.. klo korg nk jenguk blog dy..meh klik sini..huaaoaoaa (bunyi menguap)..x larat dah..aQ tkot kang ntah pape aQ menyanyah dlm blog aQ nih..k korg..adios amigos~
p/s : dpt tw blog kak nora dr abg Ben..blog kak nora wat mate sjuk memandang =)

Saturday, February 12, 2011

Berakhirnya kisah cinta..

hi korg.. korg pnah rase saket ptus cinta x?? even aQ dah bpe kli bercinta..ini kali pertama aQ btol2 rse pedihnye krn cinta.. mgkin sblm2 ni cinta monyet kot.. kali ni lbey perit myb kitorg bercinta lbey 4 thun.. bygla perasaan syg n cinta tu dah membuak2 dlm diri..n ending dy camni..sigh~ aq nk share prasaan ni kt korg..tp cam x terluah..i wanna someone to i lean on his@her shoulder.. i wanna someone that i can hug n give me some spirit..aQ ade test isnin ngn selase ni..tp aQ xdpt nk stdy... AAAARRGHGHHHHHHHHHHHHH!!! aQ benci perasaan ini.. pe aQ break ngn dy?? aQ rse dah tibe mase aQ cube korbankan perasaan aQ utk ibu ayah aQ.. diorg dah byk sgt berkorban utk aQ..dah byk duet diorg kluar utk aQ ngn adek2 aQ blaja..utk tampung mkn minum aQ..pakaian aQ adek bradek..shit!! aQ nanges lg~ dah bertong2 dah airmate aQ..npela kisah cinta aQ berakhir mcm ni.npe x mcm cite dlm novel2..sume happy ending..aQ kesian ngn si dy.. mesti dy sgt kecewa.. mesti dy tgh frust skunk ni..mlm td kitorg x tido blas2 msg..
wat aQ tmbh lg bersalah bile mak dy plak msg aQ..aduh..fmily dy mmg baek sgt ngn aQ..pling aQ sedey bile mak dy msg, dy pon trut sedeh..napela naseb ank dy camni..sigh~ ok..airmate aQ jtuh lg~ tolong la airmate..ley x ko brenti.. tw x nnt mate ko bgkak cam kene sengat tebuan?? ko igt x mlm ni ko ade show.. klo ko wat extrem makeover pon..mte ko xkn jd kecik la..k fine~ aQ out dulu..
p/s: mood aQ mmg sng berubah..td ok..skunk ko..

f0LL0wEr ke-20!!!

slm uolls.. msti korg tertnya2 kan..sape follower aQ yg ke 20?? npe ngn dy?? dy ni special sket coz dy org ke-20..kn follower aQ skunk bru 20 org..tengtengteng..sje wat gempak..xde pe pown yg special kt mamat nih~huhu! ( mampus aQ klo dy bce..) aQ dpt tw blog dy pon dr blog sifu Ben.. dpt header pilihan gitu.org ganu kate mmg semak (smart) r.. nk tgok header dy..meh klik sini..aQ pon bru smlm jd follower dy..tuptuptup..bile aQ bkk blog aQ arini..dy lak jd follower aQ.. ini kes aQ follow, hang follow kew..or kesian follower aQ sikit kew..or mmg tertarik ngn blog aQ kew..or tertarik ngn tuan pny blog aQ?? oppsss~ terlebih sudah..huhu.. x kesah la pape pon..trimas la coz sudi jd follower aQ..papehal t komen2 la yew bro.. perot aQ bnyi2 mntk makan r.. cau sin cin~
p/s : klo xley trime gurauan aQ..mntk sori la yew~

Friday, February 11, 2011

kO pAtuT bErtAngGunGjAwAb!!

slm sume.. nk tw x.. arini aQ nanges.. adey..asek nanges je aQ ni..gembeng(kuat nanges) tol. tp pasai apa aQ nanges??dah lme ati aQ x tenteram pk pasai hbgan aQ ngn si dy yg mgkin x kesampaian ni..hm...jodoh pertemuan tu sume di tgn tuhan kan..aQ dah cube sedaya upaya.. tp family aQ lebih utama.. klo ade blogger yg x tw pasai ape..cube klik sini.. hm..mlas nk pk.. tp.. tw x korg..klo aQ sedey2 camni..aQ akan pergi blog sorg hamba Allah ni..bce blog dy akan wat aQ hepi..gelak guling2 cam bce majalah ujang@APO.. bce blog dy cam aQ bce komik keluaran manga. huhu~setiap n3 yg dy tulis cam bangang jew..(sori) tp itu yg aQ suke..dulu aQ slalu layan blog Zack..tp oleh krn Zack kini dah mnyepi..aQ dah beralih arah lah kt mamat yg sengal ni..(tp aQ suke). sape dy??
ni la mamat yg ptut bertanggungjawab ke atas emosi aQ..pasai dy jgak la aQ xley nk bce buku coz aQ dok ghalit bce n3 dy..hawau..huhu~tp klo xde dy..emosi aQ yg terganggu xkn pulih kot.. crt to incik zulfahmi anak pak abidin..mintak2 aQ x terjatuh hati kat dy..aQ ni dah la mudah jtuh cinta lg2 kt mamat yg ala2 sengal cam dy..haha~ ok2..stop sini..xley lbey..dah la mggu dpn aQ ade 2 test..mampuih x start mende pon..klo soalan dy adakah anda kenal dgn zulfahmi abidin? @ apakah link blog zulfahmi abidin? @ apakah yg diceritakan oleh zulfahmi dlm tjuk 'body aku queen control'?? (20m)..pergh..mesti best.. aQ jwb sebelah mate je der..full mark! argh..aQ xmboh cite pasai dy lg la.. stop3!!..klo ade yg nk tgok blog dy..meh klik sini.. cau sin cin!!

Contest Teddy Bear by Lyeanna Wana

ha..comel x?? comel x?? mesti r comel kan.. jarang r gulz x minat teddy bear.. seganaz2 ganaz aQ (ganazzz ke??), still minat teddy bear.. asal arini kali ni aQ nk cite psal teddy bear ek?? cecite.cecite..huhu~ bkn ape..cbe bce title tu btol2..contest teddy bear by Lyeanna Wana. Hadiah nye adlah teddy bear!! tp sblm tu..kne jwb 2 soalan mudah..
1- kenape anda nak teddy bear??
coz aQ suke bnde2 cute miut ni..especially teddy bear..lg 1 aQ nk wat teman si Wanny..bkn dy xde gang..tp yg len2 tu adek aQ nye..Wanny dah berumo sket,jd x ngam ngn yg laen..huhu~
ni la dy Wanny aQ..
2-nak teddy bear color pe??
actually aQ x kesah pon color pe..tp oleh krn Wanny color perang..so klo boley nk la sepasang ngn Wanny..kan Wanny?? (wanny angguk tande stuju)..
last skali aQ nk tag diorang ni utk join contest ni gak..
okay korang..yg mne rase2 nk join gak contest ni..ley klik kat Lyeanna Wana.
p/s : bru 1st time join contest =D

sAkET GiGi cOz KeNE mAnDrEm??

slm uolls.. agak2 rase cuak x ngn title n3 nih?? x cuak?? x tw mandrem tu ape?? ikot kefahaman aQ la ea..(jgn mara klo silap) Mandrem cam lbey kurang sihir gak la..org wat atas dasar dengki or dendam.. asalnye cite nye begini.. ptg td aQ chat ngn cozin aQ..n dy cite la smlm dy langgar kete org time anta adek dy g skolah. pastu dy dah cuak tahap cipan. dy trus blah bile dy tgok xde org kt situ..(jht kn dy?) blek umh dy trus cll ayh dy.. sampai la ni mmg xde sape la cri dy.. n nk di jadikan cite..dy ckp gigi dy saket..nk tumbuh gigi lg katenye.. bile dy ckp ngn mak dy, mak dy pon plek la..awat dah tue bangke nk tmbuh gigi lg?? then dy pk la ade org mandrem dy..myb org yg kete dy kne langgar ngn cozin aQ tuh~ aQ ketawa la berdekah-dekah.camni kah kah kah kah~ aQ ckp la ngn dy..mne de org kene mandrem saket gigi..?? aQ tgh bygkan org yg dtg jumpe tok moh tu ckp ngn tok moh camni.." tok..tok..sy nk mandremkan budak ni..dy dah langgar kete sy,dah tu dy blah..ade ke ptot??" turn tok moh lak tny. " kamu nk tok moh wat dy mcmane?" lalu org itu pon menjawab.. " xyah lbey2 la tok moh. wat dy saket gigi je..jgn lbey2 tw..kesian dy..".. kihkihkih~ tu yg aQ bygkan la..adey.. selame aQ idop la kan..mmg x pnah aQ dgr kes 'besar' camni..umo aQ dah 22 thun pon bru nk tumbuh gigi bongsu..bile aQ ckp ngn mak aQ, xde lak dy ckp aQ ni kene mandrem..huhu~ itulah..klo dah wat salah..akn pk yg bkn2.. ape2 pon.. aQ harap dy x wat lg camtu..don't noty2 kay~
p/s : sdg mencube utk tidak menggunakan title what about...lg~

Thursday, February 10, 2011

sLanG gANu..

slm sume.. tetibe arini aQ terigt lctrer aQ time dip dlu..dy la bertanggungjawab ke atas blog aQ nih.. bkn pe..dulu dy aja aQ coz information system(IT)..dats y dy soh student dy wat blog.. tp blog utk asgment la..then dr situ aQ pon terniat utk wat blog sendri..akhirnye..ini la blog aQ.. tp aQ bkn nk cite psai blog aQ nih..tp aQ nk cite pasai slang ganu..oleh krn aQ stdy dip kt ganu..n skunk ni aQ smbg stdy lg kt ganu..so msuk thun ke 4 la kan..klo nk ckp dlm bhsa ganu ni ley la jgak..tp saing2 (kwn2) aQ ckp bnyi aQ len sket..maklumlah..lidah jawa kot..time dulu2 aQ BW kt blog lcterer aQ nih.. aQ terjumpe la n3 slang ganu.. gelak guling2 aQ bce n3 tu (ok..tipu).. ni bhase ganu spesis pekat nye..org kte pior. time aQ bce n3 tu time aQ stdy dip lg..tp arini tetibe teringt blek n aQ try cri blek.klo korg nk bce klik sini..klo mlas nk klik..aQ dah copy paste dah utk korg..
cite nye begini..
Ari nim Mamat suke-ang sangat awe bulih bawok khète hök die baru beli. Bukang khète sèkèng hèng. Nöp mujo berape hèng döh döp tahu. Maklunglah Prötöng Sagaa tahung lapang pulöh nang. Tapi bulèh tahang lagi pèsèngang. Lepah ambék minyök kat stèsèng Èso depang hötè Permaa Ing, Mat Ppayang pung slo-slo bawök khete hale ke Marang. Kalu orang alik Marang, berahi sungguh kate Maraang num, kedaa buloh! Mamat nop tuju hale ke Marang tu bukannang ape. Cume die nöp traa laju tare mane khète nim. Orang putih kate macang test drive lah könöngnye. Pelèk jugöp Mat Ppayang nim. Orang traa sebelung beli, die traa lepah pade beli. Sapaa di trapik lait sipang masjid terapung kat Kuale Ibaa, lapu trapik warne mèröh. Sementare tunggu lapu tukkö warne ijaa, Mamat kheling kiri kanang tèngök khète laèng banyok ke dop. Pèsèngang linang mölèk tu. Mase tu lèwat döh tèkpong, Mamat tèngök jang dalang puko 1 pagi. Mase nöp naèk jambattang Kuale Ibaa, Mamat kheling ke kedaa ikang bakö Pök Hamid bawöh tu. Berase lapö göp, tapi ök dulu, sebab nök traa tèngok khète nim laju ke döp. Hale balik kèkgi bulih singgöh. Lepah trapik lait sipang ke Tamang Perming Jaye, Mamat pung perèh minyök sungguh dèh – sapaa sutuk kaki die nye tekang. Mètaa naik sapaa 110km tu! Orang jamang lenim kate baru cool, Mamat mari mmikir ssörang. Imboh sunggöh terik nim. Döp dang sapaa balaa pölih Cendering, jerènggèng rok blök hök JPJ wat sekali dengang pölih. Mbék nöp sangat. Cool duane hape duane. Bile Mamat tèngök rok blök nye berèk berrakak. Pölih muda tu pakat konstabel, baru kena posting minggu lepah ke bahagiang trapik. Naséb baik dia orang Bukit Bading. Dekat sikit boléh berulang. Gaji pertame pung döp léh lagi. Hök nim pung öperasi hök dia wat mule-mule skali. Capur same pucat dengang orang hök kene tahang. Mamat tengöh cari jalang care mane nöp pelepah ke diri nim. Die tanye Mamat, “lèsèng cik? Nim lebih had laju parök bedö’öh nim.” Mamat jawak, “saye tak dop lèsèng starang.” “Acu tubék dari khète.” Mamat pung tubék. “Khète sape ni”? pölih tu tanye Mamat. “Saya baru curi kemarèng,” Mamat kate, muke die ssikit döp beruböh, sading je. Pölih mude tu pènik dengang muke pucat kesi. Tapi tebèng jugöp tanye Mamat, “mari duane nim?” “Mari Pasir Putih, bawök berah siang 5 guning dengan rökök gudang garang 60 duh. Ade dalang bönèt belakang khète tu,” Mamat kate. Mamat tèngok pölih mude tu peloh rejak kat pipi, titik tak tak tak. Malang-malang pung peloh nim! Pölih tu belari gi kat boh die. Mamat napök ralik ngat duduk cakak dengang boh die. Mamat bang dengö ape pende hök die polih tu kabör ke böh die. Bunying belake, berah dengang rökök seluduplah, khète curi lah, tak döp lèsèng lah. Inspèkte tu mari jembe ke Mamat. “Mung tak döp lèsèng?” die tanye. Mamat pun wat tubék bég pitih die, ambék lèsèng die nye wi ke Inspèkte tu. Jerènggèng tulih “B2” dengang “D” kat lèsèng die. Hèrang. “Khète nim mung curi?” Inspèkte tu tanye Mamat. “Döp ah tuang, saya baru beli petang saknim kat kedaa depang jabbat amnö Gong Kappah. Ning töh gerang die”. Mamat pung ulo gerang khète tu. Inspèkte tu hèrannang. Guane pulop ginim. “Acu mung buke bonèt aku nop tengok.” Mamat pung gi alèk belakang Prötöng Sagaa tu ambèk anök kuci buke bönèt. Inspèkte tu jengök muka die tengök tak döp mende starang dalam bönèt tu. Kösöng. Lege macang suraa. Tak döp mende satu saa harang! Hèrang lagi! Inspèkte tu napök macang pelèk sikit muke die. “Aku hèrang. Sakning budök aku kata mung tak döp lèsèng bawök khète curi hök ade barang seludup dalang.” Mamat pung jawak dengang penoh control macho, “Herang ape tuang, budök tu kuat leböng tu, pale haliang tu tuang. Mesti dia kabö ke tuang könöng-könöng saya bawök laju saknim tu..... saye döp bawök laju starang tuang!” Pèsèngang lepah nim ade orang kene tukö jage lokap döh pèsèngangnya!
karya: DWAF
gitu r cite dy..tp ade lg 1 cite dlm slang ganu gak..yg ni klo nk bce..klik sini..hope korg enjoy kay..tata~
p/s: klo x pham,ley tny org yg pham..klo xde org yg ley translatekan utk korg..ade aQ kesah??huhu..

sKip cLasS LaYaN bLog..

hello bloggers...upsss..sori2..assalamualaikum uolls..hehe..arini aQ jd malas lak nk g klas..arini ade 2 klas lak tu..alang2 pg td x g klas BEL, ptg ni klas ARAB pon aQ x g..bru fair kan..huhu..ape nk jd ngn aQ nih..xpe2..klas BEL ngn ARAB aQ bru ponteng skali..x ley lbey dr 3 kali..t kne BAR trus xley amek exam..sesia idop..ngEe =D..
then, ape yg aQ wat klo x g klas?? pe lg..cocok brokben kt lappy..kite on9 la..layan pesbuk kew..
n pling best..layan blog..ngehngehngeh~
nk cite sket la ea..time aq BW td..kbetulan aQ jmpe 2 n3 cite psai lgu InsyaAllah..lgu Maher zain tu..tp kli ni dlm versi bahasa malaysia@melayu..best gak la..terselit gak rase bangga bile dy translate lgu tu dlm bhase kite..klo korg nk tgok@dgr cne versi BM tu..ley klik sini.. yg lg 1 vdeo ni di nyanyikan oleh seorg gadis smbil men gitar..nk tgok, klik sini.. bile dgr lgu sayu2 camni..tetibe rse bersalah monteng klas..adey.. pasni xmboh(xnak) monteng2 lg..(ye jew..) k la ea.. sambil korg layan video2 tu..aQ brnti kt sini dlu sambil cri idea nk post n3 bru..cau sin cin..

wHat aBouT mY fOllOwEr..

slam sume.. wah..arini cam hepi je kan..bkn ape..aQ skunk ni bru nk acu cube try test utk jd blogger tegar..mmg wat mse ni aQ x update tiap2 ari..tp aQ bce n3 n3 follower2 aQ n gang2 diorg.. part yg best bile follower aQ makin bertambah dr ari ke ari.. skunk ni bertarikh 10 feb 2011 time 0223 am..jmlah follower aQ adlh 19 org.. ade yg gelak?? xde hal lah..aQ x kesah pon follower aQ sket.. mklumlah..org bru blajar kan..kite slow2 jln..t lame2 rmai la kwn..bile follower aQ bertambah, mknenye ade la org yg mnyinggah ke pondok blog aQ nih~ tp syg.. wat kwn2 yg jd follower tu..silalah tgalkan jejak ye..so ley la aQ mnyinggah kt blog korg gak..owh..sblm tu.. terlupe lak nk ucpkan trimas byk2 kt korg2 yg sudi jd follower aQ..hope pasni, ley la kite berkongsi cite n info..scre x lgsung ley jd mmber..kan3?? okay korg.. jmpe di laen n3 k.. adios amigos~

Sunday, February 6, 2011

aQ miNat aQ fOllOw, bKn aQ fOllOw hang fOllOw..

slam blogger..
ni nk habaq mai ni..dah alang2 terbace kan..then kite pon support la kawan kite ni..asalnye aQ terbace kt blog mmber aQ nih..sembil9n. then ade link kat situ..aQ pon bce la full n3 dr mamat ni..nme dy eman. aQ ni pon bknnye blogger tegar..aQ pon bru je join kelab blogger kt pesbuk..diorg sebok promote link masing..n yg x best nye..menular msuk kat inbox aq..jd keje lak nk delete link2 diorg.. ade gak aQ g singgah link diorg..tp x la sume kan..tp ayt xley blah time diorg promote blog diorg tu. "follow la saya..t sy follow balek" @ "follow aq dlu bru aq follow korg k". motif?? tgok cam aq ni rilek jew..follower baru 13 org..ade aQ kesah??huhu~tipu la klo aQ x promote blog sndri..n tipu la klo aQ x rse sedih bile xde sorg pon yg komen n3 n3 aQ..rilek sudah..~tp aQ tw ade yg mmbace@singgah..cume x tinggalkan jejak je..its ok..xde hal la..back to the topic.. rasenye x perlu kot promote berie sgt..( bkn mksud aQ xley promote..) . follower akan dtg gak bile n3 korg bgus or ade selitkan info sket ke kan..then..bile ade org minat, org follow..bkn ko follow aQ follow k. aQ x kate aQ bgus..tp tgh cube try test utk mmbguskan blog aQ ni.. ade cdgn?? ley komen.. ok..adios amigos~

GEGAR 1000 BLOG!!

SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ?? klik sini kalo berminat..

Thursday, February 3, 2011

kU gEmbIrA..

wah..besh sgt..dy bru post 1 n3 bru tp aQ lak yg hepi semcm..huhu~
mne x nye..dah lme kot aQ tggu dy post n3 bru..arini tibe2 aQ rse nk bkk blog dy n dah ade n3 bru..tu pon bln lpas nye..bln ni dy senyap blek..sigh~
hope dy dpt post n3 bru n besh cam biase..then aQ ley gelak guling2..huhu~
sape dy?? korg nk tw?? jom kite singgah blog dy..