paSai aQ..

My photo
i'm an ordinary girl..simple,sempoi n love laughing~ menjadikan blog tempat luahan perasaan..if u wanna read,just read..if u like it, leave ur comment.. kalo x suke??ade aku kesah?? peace~

Wednesday, March 30, 2011

DECO DECO BENG BENG BOONG!

WELL HELLO THERE WORLD..
(ayat cam kenai x??)
nampak pelik x tajuk entri aku nih??
kenapa nak letak tajuk pelik cam tuh??
tu semua kena tanya abg Ben coz dia yg wat segmen nih..
segmen apa??

cane nak join ka..
syarat dia apa ka..
suma ada dalam entry tu..
cepat noo..
dia nak tutup segmen malam ni jugak..
(awat tetibe aku loghat kedah??)

Tuesday, March 29, 2011

LUAHAN HATI UTK SI DIA..

awak..
sebaknye sy td bile awk cakap camtu..
air mate sy same deras ngan air hujan kat luar tu..
sy tw awk sebenarnye tipu sy kan?
awk x buat keje2 camtu..
awk saje nak wat sy benci awk..
awk saje nak wat sy lupe kan awk..
awk buat la mcm mne sekalipun..
ati sy tetap ade awk..
awk surohlah sy cari pengganti..
walau setampan mane pon die..
name awk dah terpahat dlm ati sy..
4 tahun bkn mase yg pendek..
kite kenal..
mula jatuh syg..
dan akhirnye kite bercinte..
maafkan sy krn terpakse memilih keluarga..
sy dah cube sedaye upaya pertahankan hubungan kite..
tp apalah daya sy..
sy hanya seorg anak..
tp sy trus berdoa semoga dibukakan pintu hati keluarga sy..
untuk menerima awk..
walau sy tahu..tu sume x mgkin terjadi.
tp kuase Allah..
siapa yg tahu kan syg.
cume sy mohon..
hadapi ujian ini dgn tabah..
jgn hadapi dgn bertemankan bende2 yg merosakkan awk..
sy syg awk..
syg sgt2..
harap awk bace luahan hati sy..
hati seorg insan yg amat mencintaimu, MD SHARUL IZWAN..


CONTEST NATURAL BEAUTY

Hai korang...!! wassup??
nampak x title entry ni??
nampak x banner tu??
cube bace siket..nak dengar la..
dr blog abg stalker..
nak join??
klik je title tu..wokey??
syarat2 penyertaan sume dlm blog..
bace sendiri kat situ..huhu..
sekarang tibalah masenye untuk aku menayang muke yg bajet cun ni..huhu
background terpakse diedit kerana sebab2 tertentu,,harap faham maklum..
aish..cam seram lak rase nk tunjuk pic nih..
tunjuk je la..
.........



...........................



.................................................

TADAAAAAA!!!

eh??? 
sekali silap pic daaaa..
ok3..
yg ni betol3 kay..
 kene ngan syarat kan??
tanpa make up..
tanpa aksesori..
erm..aku nak tag..
sekian..terima kasih..
cau sin cin~

Friday, March 25, 2011

SEGMEN 1 HARI 1 BLOGGER THE FACEBLOG

hello bloggers!!! ni masuk entry yg ke 3 untuk arini?? waaah..kire boleh di banggakan la jugak aku dapat spent time lame siket arini utk post entry.padahal assigment berlambak!! tadi aku g faceblog..kat situ ade wat SEGMEN 1 HARI 1 BLOGGER DI FACEBLOG.. <<< klik sini kalo nak join.

1. FARRAH SYAZANA @ fasya

2. dulunye dikenali sbg..WHAT ABOUT..??sekarang >>>AKU GADIS KAMPUNG

3. blog aku tempat luahan hati aku..ape yg aku suke,pe yg aku x suke,pe yg aku rase n pe yg aku nak cite..sume ade dalam blog aku..cume ade mase je aku akan update dalam blog aku ni..ekceli,blog aku dah lame wujud..tp x aktif je..sekarang ni bile dah bela berok sendiri (broadband), baru la ley nak mengatifkan diri..huhu~

4.tujuan aku pd mulenye untuk meluahkan perasaan je..then rase best lak berblogging ni..ley tuka2 cite..n ley jugak merapatkan lg hubungan sesame blogger.. mcm2 info yg aku dapat bila aku blogwalking..dr cite kelaka ke cite seram sampai la cite malam pertama..oppsss~huhu.and..blog jugak boley dijadikan tempat untuk mencari duet..ngEe =D

5. harapan...erm..nak terus maju dalam bidang blog ni.. maju camne??biarlah rahsia..

6. nasihat untuk blogger and diri aku sendiri..x perlu nak sebok2 pikir pasal follower..selagi kite sabar n try untuk majukan diri sendiri..lame2 orang akan nampak kite..tu yg tengah aku buat..=)
ni banner untuk segmen ni *wink *wink..

haha..ni la blog aku yg x seberape ni..tp aku syg blog aku.. ngEe =D

p/s: okay..aku dah jawab sume soalan2 tu..korang pon jgn lupe join segmen ni kay..cau sin cin..

ARGGHH...!!SEDAPNYE BANG..~

slurrppp~ slurrrppp~..
ah..sedapnye..
slurrppp~ slurrppp~ 
pergh..best nye bang..
arrgghh..sedap..nak lagi..nak lagi..
fuh..best gile dapat menikmatinye..
cop!! 
korang jangan pikir laen ea..
yg mane otak kuning ke biru ke..
tolong yea..ini bukan entry lucah..haha~
aku sedang menikmati taufu fa yg enak berkrim disukai ramai.huhu~
ape?? x tau TAUFU FA tu mende??
dulu aku pon x tau taufu fa tu ape..
tau makan je,..
aku dulu panggil tauhu lembik..
ibu yg aja cakap mende tu tauhu lembik..
sampai ke besar la aku nyebut tauhu lembik.
x salah kan..??mmg bende tu tauhu yg lembik..
sejak2 dok jauh ngan family je pandai sebut taufu fa..
hehe~
aku kalo beli taufu fa ni..xkan makan time tu gak..
balek umah, aku simpan dalam esbok (peti sejuk)
pastu esoknye baru makan..
dapat lak time tengahari tu panas terik kan..
pastu hirup taufu fa yg sejuk tu..
perghh!!
terase perjalanan taufu fa terus masuk ke dalam perut aku..ngEe =D
taufu fa yg aku tau ni ade 2 jenis..
ni yg aku nampak yg jual kat nite market (pasar malam)
yg satu gune gule biase..
1 lg gune gule melaka (if i'm not mistaken)
tp aku suke yg gule biase jew..

ha..nampak x pic nih..yg itam tu gune gule melaka..yg jernih tu gune gule biase..

p/s: kalo korang nak rase best nye taufu fa ni..beli sendiri la!! lalala..~

Kisah Mat Lutfi dan youtube~

hello bloggers!! nak tau x..xnak tau sudah! td aku layan youtube..tengok video matlutfi..aku dah tengok video die banyak kali dah..tp arini ade kawan aku datang umah, then aku ingat nak tunjuk la kat die betape lawak nye video matlutfi nih~ kawan aku punye gelak..ley pecah cermin umah wooo..gelak je xpe..aku yg dok sebelah jd mangsa..siap kene cekik lg..adoyyy~ nak tengok, tengok je la cik kak..xyah nak cekik2 anak orang..tp aku x kesah pon..aku hepi bila kawan aku hepi..n kat sini aku nak share video feveret aku hasil dari matlutfi.. jom layan!

haha..lawak kan..??nak tengok lagi video laen..g cari je matlutfi90 kat youtube. kat minit ke 1:10..die nyayi lagu bila cinta..then aku teringat yg aku pon ade nyanyi lagu ni time on air kat terengganu fm dulu..aku bawak member aku utk jadi guitarist aku..erm..mmg xde la sedap mane pon suare aku..tp x tau la ade budak junior ni merangkap adek angkat aku..ley wat video n upload dalam video..cam nak mara..tapi kadang2 rase kembang kempis gak idong aku rase bangge kan..haha.. papehal pon kalo korang nak layan..ley tekan play kat video bawah ni..kalo xnak pon..ade aku kesah?? xpe..



hm..rindu lak nak on air..insyaAllah kalo ade peluang, aku xkan lepaskan.. wokey! tu je untuk entry kali ni.. cau sin cin~

Thursday, March 24, 2011

REVIEW BLOG SAYA KALAU TAK MAU DISAMAN!!

assalamualaikum w.b.t..
(wah..pjg tol bg salam kali ni)
aku baru bukak blog and tengok2 blog2 yg telah diupdate oleh blogger2 yg aku follow..
then aku terjumpa tajuk ni..
REVIEW BLOG SAYA KALAU TAK MAU DISAMAN!!
ni ape kes lak nak saman menyaman ni kan..
OOOOHHH..
rupenye tajuk untuk segmen MISS LIBRARIAN..
(nak join,klik kat name die tu)
bawah ni header die..
cumel kan org nye??
erm..xde pe nak komen pasal blog die..
blog yg sgt2 simple..
theme pink! *suka suki~
aku pon baru je melawat blog die td..huhu.. 
yg best nye kat blog die..
ade beaty tips.. ngEe =D
xnak cakap banyak2..
jom kite terjah blog die!!
cau sin cin~

Wednesday, March 23, 2011

TUKAR HEADER LAGI!!


haha..camnilah kalo org x tetap pendirian and x pernah puas dengan ape yg die buat..cam aku la..tp memang patut aku tukar header pon coz header sblm ni pon x cantek mane..(aku x cakap header sekarang ni cantek). mungkin header sekarang ni akan bertukar lagi..tp tunggu aku kurang bz siket dengan assignment and test..time tu barula aku ley mengedit dengan senang hatinye..wokey! times to go..ade kelas malam ni..cau sin cin~

Tuesday, March 22, 2011

GILER TAK HOT LANGSUNG HEADER!!

hi uolls..kali ni mood aku baru lepas baek saket perot..then aku pon try wat header aku sendiri..(xde kene mengena langsung saket perot ngan header).. AKU BUDAK KAMPUNG???gile tak hot langsung title tu kan??haha..ade aku kesah..aku tak tau pe yg dah merasuk dalam badan aku untuk wat title blog aku camtu..aku sebenarnye masih kagi mencari-cari identiti sendiri..eceh3.. arghhh!! puyeng pale..title pe yg nak bg meletop blog akak ni dek..bak la idea siket..dem!! kol 5.19 pg..sok kelas kol 8..baek aku tido lg bagus. cau sin cin~


p/s : pic kat header tu pic aku time dramatari kat taman budaya..jadi org kampung..org kampung yg bajet howt..ahaks!

"JOM JOIN BLOGLIST EYYAHAZEL"

tadaaa..ha..nampak x banner ni..??cumel n simple kan..suka suki..=)
bile dah tepek banner ni maknenye..ade yg tengah wat bloglist..ape lagi..aku pon ringan2kan la tangan ni wat entry nak join bloglist die..nak join gak..meh g kat blog eyya hazel.
*nama glomour FASYA
*kelahiran JOHOR

Monday, March 21, 2011

Bila benda yg dibuat tak menjadi..

arGGGGGGGGGGGGhhhhh!!!
bakpo la jadi gini ni..benci nye ambo..wat mende dop jadi starang!! geram nye..raso nak tubik ja ayat2 hok bukam2...
mende aku merepek ni ek?? bukan ape..dr aritu lg nak wat header x jadi2..ade jugak rase ati nak soh org buatkan..tp rase x puas kalo x dapat buat sendiri..sok ade test ngan quiz..tapi aku sebok dok layan photoshop ngan photoscape.sigh~ce tengok blog aku..xde header kan??? mesti best..(trademark budak2 kelas aku..) haish..xley jadi ni..selagi x dapat nak buat..selagi tu aku xley nak buat keje laen..huh~ so,aku blah dulu kay. cau sin cin~

Thursday, March 17, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

hi uolls..lame dah rase nye aku terlepas beberape segmen yg BA buat..and now..aku nak join segmen die kali ni.. segmen ape?? tajuknye.. LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL.. cam best je tajuk die kan..?
nampak x banner ni??sape2 yg nak join..ley klik kat tajuk tu.. tapi nak join kene jawab soalan2 BA dulu.. antara soalan n jawapan aku utk soalan2 tu..kat bawah ni..


Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?


opkos penah jatuh tangga cinta..cinta yg paling aku ingat cinta yg baru2 ni putus di tengah jalan.. pasal ape? aku dah penah post mende ni dulu..erm..kalo nak tw..klik sini.. or kat sini.. klo xnk tw..ade aku kesah?? pon xpe..aku jatuh cinta ngan die bukan kerana rupe, harta or samedengan bende2 tu..first meet aku ngan die wat aku suke 'kawan' je ngan die..then kitorang lost contact jap..then die call aku balek..then dr situ kitorang rapat..time tu rapat on the fon je..x jumpe pon lg..lame2 rase rindu bile die x call..then jatuh sayang..last2 tangkap cintan..huhu~ die sgt2 la caring.. even umo die tue setahun je dr aku..tp die sgt2 matured..biaselah klo kawan2 ngan orang tue..huhu~aku x ley nak cite lebih2 pasal die..coz i'll crying again..sob3..miss him so much~dem!


Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?


erm..payah siket nak jawab soalan ni..coz aku sgt2 mementingkan ketinggian and kekurusan..haha~ y?? x taw la..memang dah tebiat tabiat aku suke tengok laki tinggi n kurus..but bukan kurus cam papan kay..yg penting bile aku pakai heels pon,die x tenggelam..means..die x perlu dongak tengok aku..huhu.. FYI..tinggi aku 163cm.. =)


Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?


aku akan tengok kat dada n perut.. dada yg xde bulu sedap utk aku landing.. wink*wink*..n xmo laki perot muncit.. kalo lom kawen pon dah de pangkat PJK (perut jalan kedepan)..bayangkan lepas kawen n dah beranak pinak.... (tengah bayangkan) oooowh men...=________= 


Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?


ermm.. quite agree jugak la..kalo lepas kawen makin kurus..ade masalah problem la tu..huhu~


Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..


it depends on his/herself..x semestinya perempuan cantik cam aku materialistik..n x semestinya lelaki kacak itu kaki perempuan..


Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..


kalo aku jawab lelaki idaman aku cam Ben Asshari boley?? opss..terlebih sudah..sori bro..bro xde dalam list coz dah jd laki org..ngEe..=D.. opkos sume pompuan nak laki yg baek..sopan santun..lemah lembut..(cam dialog haziq dlm syurga cinta). yg penting ley tahan ngan perangai aku n leh terima aku seadanya..kalo beliau ley bimbing aku ke jalan yg lurus lg bagus..(skrg ni cam ade bengkakng bengkok sket..huhu) ekceli aku still mengaharap jodoh aku ngan ex-boy aku..=(


Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?


ley x jawab no comment coz aku xde couple..huhu~ tp aku agak puas hati ngan body ex-boy aku.. =P.. kurus n tinggi..tp kene minum weight gain biar berisi sket..wink* wink*


Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?


dah name manusia..mmg x penah puas ngan ape yg ade..tp aku bersyukur Alhamdulillah..dikurniakan cukup sifat..lawa pulak tu. tp kalo dpt dibesarkan n dikecikkan bahagian2 tertentu..mesti best.. ngEe =D


Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?


sangat2 perlu..mcm ex-boy aku x kasi badan aku naek sangat..coz bila lemak2 dah menguasai diri..penyakit pon mudah datang..=)


Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh.. (heheh pon aku copy gak)


erm..x penah try la produk2 camni..tp rase cam nak try produk2 Dr.Rozmey =) pitis lok xdok..


fuh! berpeluh den jawab soalan BA nih~ jangan nak mara or what so ever kat aku kalo jawapan2 ni korang rase annoying giler..or rase nak muntah~ ade aku kesah? aku jawab ape yg ade dalam pale otak aku n kire mmg jujur giler r tu. n kalo korang perasan..aku banyak kaitkan ex-boy aku kan..mesti ade orang cakap..hekeleh minah ni..nak kecoh2 pasal ex-boy lu pehal??dah xde kaitan ngan lu pon.. ok..memang dah xde kaitan pon..tp paham2 la..baru putus kot..masih terase lagi bahang asmara.ngEe =D. tu je jawapan saya..sekian..~

Wednesday, March 16, 2011

Blog x siap lagi..harap maklum..

hi uolls..~ korang nampak x pe yg aku nampak??? erm...meh aku bg tw..aku skunk dalam proses menukar image blog aku..tukar image??hmmm....thats y blog aku cam serabai sket..even sebelum ni pon x cantek mane..
tunggulah kemunculan blog aku yg berwajah baru nnt yew..ngEe =D..aku nak siap2 g klas ni..cau sin cin~
ekceli dah dlm van nih..huhu~

Tuesday, March 15, 2011

Jom Join Bloglist Taufiq Tiramisu

X KIRE..AKU NAK JOIN JUGAK!!!
opss..pehal lak ngan aku ni kan?? huhu..
bukan ape..tadi aku BW..
walking punye walking..(jalan punye jalan)
aku terjumpa blog sorang mamat ni..
aku x dapt nak singgah lelame coz aku nak g training jap lg..(dah lambat pon)
+ ngan batery lappy dah nazak sgt dah ni..punye malas nak cocok karen..huhu..
so aku ternampak 1 segmen die..tajuknye..
aku pon dah lame x join mane2 segmen lepas segmen bro ben dulu..punye la bz kan..
dalam tu die soh komen siket pasal blog die..
aku x taw nak komen pe coz aku memang xley nak singgah lelame kat blog die..
tp aku mmg nak join sesangat segmen die ni wei..
(menaip dengan kelajuan 200km/jam)
kalo ade yg nak join..klik je kat atas tu..
tu..yg color pink tu..
t korang ley nampak la banner comel ni..


k korang..aku cau dulu kay..jumpe malam ni..erm..midnight kot..
(mampus aku kene tiau~)
cau sin cin~

Sunday, March 13, 2011

Twitter

hi uollss.. hope korang sehat ea..aku lak..hm..penyakit bulan2 dah datang..nak wat keje pon x selesa..nak wat cane..dah naseb badan..orang kate kalo nak ilangkan senggugut,kene kawen cepat..x tw la betol ke x..ade sape2 yg nak jadi laki aku?? sediakan sebuah banglo n kete sebijik..kete xyah mahal2..yg cikai2 je..dpt porshe jd la..huhu..gurau je..ingat aku ni mata duitan ke..aku hidop sederhana je beb..xde rase pon nak kikis harta orang..k stop!! pe aku merepek ni..??

hm..lets go to the point..korang de twitter?? aku ade..mai la follow aku kat sini.. boring woo kalo xde follower.. dok tweet2..tp xde sape nak retweet balek..tp nape aku still bukak twitter?? coz kat twitter ramai artis.. korang jadi follower diorang..n bila korang bukak je twitter, korang akan rase dekat ngan artis kesayangan korang tu coz diorang akan slalu tweet diorang kat mana,tengah buat ape..n mcm2 lagi la.

part yang best bila artis tu jadi follower korang..cam zizan raja lawak..jd follower aku.. =) tapi yg x best nye..die x penah retweet aku balek =(


tadi aku bukak tweeter..pastu tweet2 ngan........

ehem..bukan ngan anak pak bidin tu ea..tapi ngan fizz_fairuz!!! x kesah la korang nak cakap aku jakun or what so ever..yg penting aku happy..sebelum2 ni ade gak tweet ngan fara fauzana.. tapi saje nak kecoh2 kat sini bagitau aku tweet ngan fizz fairuz..huhu~


k korang..if u wanna feel what i'm feel~ bukak accaunt twitter ea..jangan lupe follow aku..(perlu kew??) selamat mencube...Daaaaaaaaaaaaaa...~

Saturday, March 12, 2011

aku, irma hasmie dan pocahontas~

mood : biase2 je..
assalamualaikum sume..
korang pe kabo?? hope sihat la gamaknye ye..
arini xde cerite yg menarik utk di sharekan..
tp aku de 1 cite pasal diri aku..
aku bukan nak prasan..tp mmg prasan pon.. 
time aku keje dulu..
ade je yg cakap muke aku cam sorang artis nih..
ex farid kamil n ex nabil ni..
sape lg kalo bukan irma hasmie..
masalahnye..
bukan sorang due yg ckp camtu..
pelik gak..tang mane yg same ek??
cube korang tengok pic nih..
dengan pic nih..
erk??!! bukan nih..tp bawah nih..huhu~
hm..ade persamaan kew?? 
and..
bukan ngan irma hasmie je..
ngan cartoon pon ade..
ade 1 ari tu..
sorang budak group tarian ngan aku..
ckp ngan aku..
"kite tengok muke kak fara cam katun pocahontas"
Pocahontas??
pulak dah..
korang penah tengok x katun pocahontas tu?? 
meh aku tunjuk..
kite compare ngan pic bawah ni..
same kew??
nak cakap kulit aku gelap la tu..huhu~
aku x kesah pon orang nak ckp aku cam siape..
nak ckp aku nih cam dayang nur faizah senandung pon x kesah..
korang kenal ke dayang senandong tuh..??
erm..next entry la kalo nak cite pasal dayang senandong nih.

tetibe dtg idea nak wat contest..' muke anda mcm artis mane..or..artis tu yg muke mcm anda??' tp follower aku x cukup ramai utk aku wat contest..pe kate korang je yg wat..bia aku yg join..amacam??
k la..time 2 study..wish me luck..cau sin chin~
QMT..ooo...QMT..

Friday, March 11, 2011

SUMBAT JE KAT BONTOT!!

cam dah lame sangat x update blog kan..rase nak bercerite lak kali ni.. (cecite2..)..ehem2..aku start ea..

Tersebutlah kisah 3 orang sahabat yg mengembara di dalam hutan..jalan punya jalan punya jalan..diorang tersesat..and nak dijadikan cerita diorang lebih malang lagi apabila mereke bertiga ditangkap oleh puak kanibal (jenis orang makn orang)..

Mereka pon merayu dan terus merayu pada puak tersebut untuk dilepaskan sahaja mereka itu.. ketua puak tersebut bersetuju untuk melepaskan mereka tetapi dengan syarat..setiap seorang daripada mereka haruslah membawa 10 biji buah dari jenis yg sama..mereka bersetuju..lalu bermulalah pengembaraan mereka untuk mencari 10 biji buah setiap seorang sambil di jaga oleh puak kanibal itu.

Salah seorang daripada mereka (si A) telah mendapat 10 biji buah nenas (mane die dpt buan nenas dlm hutan pon aku x tau) dan berjumpelah beliau dgn ketua puak kanibal tersebut..maka ketua pon berkata pd anak2 buahnye..

Ketua : Sumbatkan buah2 itu ke dalam punggungnye..(nak kasar sket,bontot.). kalo die menjerit atau mengeluarkan bunyi..bunuh die!

Maka anak buah yg menurut perintah itu memulakan tugasnye..buah yg pertama..si A masih mendiamkan diri.. masuk buah yg ke2, si A menjerit lalu die dibunuh..

Datang pula seorang lagi (si B) membawa 10 biji buah ciku..die pon di kenekan hukuman yg sama..oleh kerana buah ciku kecik..si B pon wat muke stedy je..buah pertama..ok..buah kedua..best..buah ketiga..rilek lg..sampai la buah kelapan..tibe2 si B gelak..lalu die pon menerima nasib yg same seperti si A..

Di alam laen..apabila roh si A bertemu roh si B.. si A bertanya pd si B.

si A : nape ko gelak time buah ke 8??

si B : sbb aku nampak kawan kite bawak buah durian...

si A : ??????!!! 


p/s : paham x?? kalo x pham..angkat tgn cam usop..huhu~

Huge Japan quake causes tsunami, fires, landslide


Berita hari ni kecoh pasal jepun kene tsunami.. tengok kat berita td mmg terok..nak tau berita selanjutnya.. layan berita yg aku amek ni..
TOKYO (Reuters) – A massive 8.9 magnitude quake hit northeast Japan Friday, causing many injuries, fires and a four-meter (13-ft) tsunami along parts of the country's coastline, NHK television and witnesses reported.
There were several strong aftershocks and a warning of a 10-meter tsunami following the quake, which also caused buildings to shake violently in the capital Tokyo.
TV pictures showed a vast wall of water carrying buildings and debris across a large swathe of coastal farmland.
Public broadcaster NHK showed flames and black smoke billowing from a building in Odaiba, a Tokyo suburb, and bullet trains to the north of the country were halted.

Black smoke was also pouring out of an industrial area in Yokohama's Isogo area. TV footage showed boats, cars and trucks floating in water after a small tsunami hit the town of Kamaichi in northern Japan. An overpass, location unknown, appeared to have collapsed into the water.
Kyodo news agency said there were reports of fires in the city of Sendai in the northeast.
"The building shook for what seemed a long time and many people in the newsroom grabbed their helmets and some got under
their desks," Reuters correspondent Linda Sieg said in Tokyo.
"It was probably the worst I have felt since I came to Japan more than 20 years ago."
Passengers on a subway line in Tokyo screamed and grabbed other passengers' hands. The shaking was so bad it was hard to stand, said Reuters reporter Mariko Katsumura.
Hundreds of office workers and shoppers spilled into Hitotsugi street, a shopping street in Akasaka in downtown Tokyo.
Household goods ranging from toilet paper to clingfilm were flung into the street from outdoor shelves in front of a drugstore.
Crowds gathered in front of televisions in a shop next to the drugstore for details. After the shaking from the first quake subsided, crowds were watching and pointing to construction cranes on an office building up the street with voices saying, "They're still shaking!," "Are they going to fall?"
Asagi Machida, 27, a web designer in Tokyo, sprinted from a coffee shop when the quake hit.
"The images from the New Zealand earthquake are still fresh in my mind so I was really scared. I couldn't believe such a big earthquake was happening in Tokyo."
The U.S. Geological Survey earlier verified a magnitude of 7.9 at a depth of 15.1 miles and located the quake 81 miles east of Sendai, on the main island of Honshu. It later upgraded it to 8.8.
A police car drove down Hitotsugi Street, lights flashing, announcing through a bullhorn that there was still a danger of shaking.
The Tokyo stock market extended its losses after the quake was announced. The central bank said it would do everything to ensure financial stability.
Japan's northeast Pacific coast, called Sanriku, has suffered from quakes and tsunamis in the past and a 7.2 quake struck Wednesday. In 1933, a magnitude 8.1 quake in the area killed more than 3,000 people. Last year fishing facilities were damaged after by a tsunami caused by a strong tremor in Chile.
Earthquakes are common in Japan, one of the world's most seismically active areas. The country accounts for about 20 percent of the world's earthquakes of magnitude 6 or greater.
(Writing by Nick Macfie; Tokyo bureau and Asia Desk, Editing by Dean Yates; Singapore)
sumber dr : yahoo
p/s : kalo x paham,mntak tolong pkcik google~
p/s/s : betapa beruntungnye kite duduk di malaysia~

apakah..??

HUUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!! benci nye ade perasaan mcm ni..asal ah aku nih sensitip sangat..suke sangat pikir yg bukan2..lg2 pasal die..dari aku boley skype ngn die..trus ilang mood. mood aku ilang..mood die pon ilang..hish~ ingat ley jugak lepas rindu..x sempat pon nak video call dah gaduh.. dem!! 

Tuesday, March 8, 2011

Pos laju yg x laju..

'Dijamin sampai esok'
ni la trademark pos laju..tp x laju pon..sblm tu..asslamualaikum sume..hope sehat..dah lunch lom? aku tengah melantak k.teow ladna ni..aku mintak pedas..pergh..kaw gile..kuah pekat..mmg superb!!! saje wat korang terliur.. sekarang ni bukan nak cite pasal makan..aku sebenarnye baru balek dr post office ni..nak renew lesen.. dah mati dr 9 jan lg..tp baru nak renew arini.. 
dah la dalam tu ramai umat..ade jugak la space untuk aku n kawan aku duduk sambil bace buku..sok ade test beb..
keadaan dlm pej pos

tengah aku mentelaah (kononnye).. ade akak sorang ni masuk terus g kat kaunter..suare die agak kuat jugak la sehingga telinga aku pon ley capai frekuensi gelombang suare die.oleh kerana pd awalnye aku khusyuk mentelaah (eceh3..)..so aku dengar part ni je..
"kate di jamin esok sampai..tp dah bape ari dah x sampai2 pon..bla bla bla.."
aku toleh kawan aku..kawan aku toleh aku..kitorang saling berpandangan la kirenye..sebab ape?? sebab kitorng pon dah lalui bende yg same.. patutnye pihak pos laju kene ambil inisiatif utk tingkatkan lagi mutu n kualiti diorang..bukan sekadar omongan kosong..cewah!
cerite pasal service, ni lagi 1..lepas kuar dr post office tu..aku ngn kawan aku decide la nak take lunch.. memandangkan ari pon dah tengahari..dr pagi x melantak lg..kitorang pon round la deret2 kedai makan ni.. aku ingat nak makan masakan panas je..kitorang berdiri kat 1 kedai ni..xde orang pon..tauke kedai (agaknye)..wat2 x nampak kitorang n dok bace paper.aik?? ape ni?? nak meniage ke x nak.. kitorang pon blah terus n g kedai laen.. kedai yg aku makan sekarang ni lg best.. pakcik yg jd pelayan..pantang nampak orang lalu kedai die, mesti die bg senyuman paling manis walaupun xde gigi.. huhu.. ok la tu..daripada orang mude yang malas nak layan customer n x pandai nak senyum.. huh~ 
p/s : senyum..x perlu kata apa-apa..lalala~

Sunday, March 6, 2011

Nape diorang x update blog??

mood : boring, sedih
uoolllsss..uhuk3..sob3..aku boring la bile blog skunk..coz blogger kesayangan aku x update blog..dah lame dah.. ingat x dulu aku penah cite pasal blog2 yg aku slalu gi??klik sini.. sekarang ni tinggal blog Bro ben je yg aku selalu singgah..yg duo2 ni dah menyepi..sape?? si budak fahmi ni ha..tp ok la coz aku ade gak hello die kat twitter..yg zack ni pon dah senyap lagi..bz kot sekarang..yelah..kan dah jadi cikgu sekarang ni kan..haish...bile la diorang nak update blog ni..rindu nak bace n3 n3 diorang..=(

Kisah Nasi Goreng Kampung + Belacan..

Assalamualaikum..hi uolls..korang sehat x arini?? hope sehat sejahtera la hendaknye.. dah lunch lom?? aku baru je melantak nasi goreng buatan aku sendiri..malas nak masak lauk kan..nasi semalam pon ade lg..goreng je la..cepat, mudah, lazat..lazat kew?? lazat la jugak utk perut yg sedang kebuluran nih. 
burrpp...alhamdulillah..~
aku post n3 ni bkn ape.. utk melahirkan rase ketidakpuasan hati aku pd housemate aku yg mengade2..sebelum tu aku nak tanya.. korang makan belacan x?? x kire la sambal belacan ke or belacan yg dicampur dlm makanan contohnye nasi goreng?? yg x makan tu bialah kan..kalo korang adalah pemakan belacan..(pemakan belacan??). mesti korang akan cakap belacan tu sedap..aku kalo wat nasi goreng mesti nak letak belacan..pergh!! ngarok bau 1 rumah..nak cite pasal bau belacan la ni..yg housemate aku ni mengade2 nak tutup idong lak.. aku x tahu la nape aku terase sgt bile die tutup idong ni..aku tw die x makan belacan coz jage muke..tp kalo pasal bau ni mintak maap la..aku xley nak control la bau die kalo bende tu nak merebak 1 rumah kan..saje je tadi aku makan dok sebelah die..lalala..
p/s: malas nak layan~

Saturday, March 5, 2011

cerita di Shah Alam..

slm..pe kaba sume..?? hope sehat la hendaknye..k la..semalam aku janji nak cite sket pasal trip aku ke shah alam kan..n untuk n3 kali ni, aku akan post kan beberapa pic yg aku rase nak share ngan korang.. kalo nak ikotkan..banyak sangat yg nak di share kan.. tp takot nanti berat pulak nak buka blog aku nih..kalo korang nak tengok banyak2 pic aku tu..tengok kat pesbuk aku je eh..ok..start with the 1st pic.. company pertama yg kitorg g adalah MBSA (majlis bandaraya Shah Alam)..
ni classm8 aku merangkap housem8~
b4 start, kite pose dulu..~
dah penat dgr ceramah..kite melantak la pulak~
trimas MBSA..sedap..burrppp~
gambar kenangan b4 ke company lain..
(cube cari aku kat mana)
shopping kat SACC dulu..
company ni la yg buat brands'
(bersama group aku)
thank you brands'
jalan2 @ sunway pyramid
hari ke-2. lawatan ke DOSH
(department occupational safety & health)
cam biase..pose dulu~
yes! dah abes ceramah..huhu~
nak balek pon sempat lg pose~
@ royal selangor pewter
sume mahal..adey~
last pic, last company..tata shah alam..
okay..tu je la critenye..cam crite bergambar lak kan.. memang banyak info yg aku dapat time trip ni.. enjoy sangat2..plus dapat eratkan lg silaturrahim antara classm8 aku..jujur aku ckp..sebelum gi trip ni..ramai sangat classm8 aku yang aku x tahu lg name diorang..diorang je tahu name aku..biaselah..orang femes..  hope korang pon enjoy la ngan pic2 ni..manela tahu sekarang ni ade yg tengah cari idea nak ke mane untuk trip class or pape trip la..ley la g salah 1 company yg aku g ni..sumenye bg layan yg superb!  kay korang..aku cau dulu..nak mandi nih~ daaaaaa....

trip to shah alam & trimas followerku

mood : penat
hi korang~ pe kaba?? hope korang sehat la yew..fyi aku baru je balek dr shah alam..ikot trip class aku utk subject procurement.. trip tu 3 ari 2 mlm..kitorang gerak ke shah alam dr dungun ari rabu (2.3.2011) dlm kol 2.30..last day kat kay ell ari jumaat (4.3.2011)..kitorang gerak balek ke dungun around 5.30 p.m.. sampai umah terus bkk laptop..bkn ape..sebelum aku bertolak ke shah alam aritu sempat gak aku capai berok ni..kebetulan time tu ari last pc fair kat kampus aku..pendaftaran pon RM50 je..selama ni dok pinjam berok orang je kan..pasni..bertambah la beban aku nak bayar sewa umah bulan2 ngan nak suap berok ni..padan muke aku.. aku mmg nak cite serba sedikit pasal trip aku tu..maybe next n3 la ea..n3 kali ni aku nak selitkan trime kasih aku kat orang2 yg sudi jd follower aku..alhamdulillah, time aku buka dashboard tadi..follower aku dah cecah 40 orang..kalo blogger laen mesti x heran kan coz follower beratus-ratus..aku ni baru 40 orang nak kecoh.. ade aku kesah??! saje nak appreciate orang2 yg appreciate ngan hasil tulisan aku yg x seberape ni..x salahkan..?nak kenal x ngan follower aku yg ke 40 ni?? title blog die 6 september..aku x taw nape die ltak title tu..n aku pon x sempat lagi nak explore blog die..yg aku tau die student kat universiti teknologi petronas (UTP).. bile tgok n3 die yg ni..mesti rase mcm dalam UTP..n yg menarik pasal die..die seorang pemain muzik gamelan..jom teman aku jalan2 kat blog die ea..meh klik sini..next n3 aku akan post cite pasal trip aku lak kay.. tido dulu..daaaa~
*katil terapong..lalala~

Wednesday, March 2, 2011

"BLOG SAYA AKAN DI PROMOTE,JOM JOIN"

hi uolls..korang pe kaba? hope sihat kay.. lewat nye aku tido malam ni..xpe..kol 2 petang ni nak g shah alam,ade trip. so time on the way nak gi sane, ley la topup tido kan..kay la..bukan nak cite pasal trip tu..tapi saje nak update n3 baru..cam dah lame sangat x update kan..so, time BW tadi..nampak lak segmen ni.. segmen pe?? nak tahu lebih lanjut, klik sini.
comel kan banner ni?? hm..bila join segmen ni at least ley tambah lagi readers kan..x kesah la orang follow ke x..tp bile kite tengok traffic meningkat, so kite tahu la ade pembace..kalo x bace pon, diorang lalu je dah ok la..xla rase kecewa sangat kan bila update n3 pon tapi xde orang singgah..
hm..korang paham x ape yang aku cube sampaikan ni??coz aku rase aku tengah mamai ni..ngantok la plak kan.. k la korang..beta nak beradu dulu..jumpe next n3 aku kay~ cau sin chin..
p/s : doakan aku selamat pegi n slamat balek~