paSai aQ..

My photo
i'm an ordinary girl..simple,sempoi n love laughing~ menjadikan blog tempat luahan perasaan..if u wanna read,just read..if u like it, leave ur comment.. kalo x suke??ade aku kesah?? peace~

Saturday, April 30, 2011

WILLY WONKA UNDER THE RAINBOW~

salam sume~
mood dinner sekarang ni..
dinner under kelab kebudayaan~
*wink *wink
1st dinner utk sem ni..
tp bukan campus ai..
ex campus ai yg wat..tp ai sebok2 je join..
(x malu tol @__@) 
ala..bukan ai yang syok sendiri..
ade orang ajak okay..
tema nye ape??
WILLY WONKA..
ala2 colorful gitu..
x kenal ke willy wonka tu sape..??
TARA..!!!
ala.. character dlm cite chocolate factory..
okay..
bukan nak cite pasal die pon..
x sabar nak tunggu mlm 1hb..
ade pertandingan karaoke lak tu..
ai pertaruhkan lagu rossa..hati yang kau sakiti..
huhu..
nak tw best ke tak..
tunggu next entry kay..
kay la..
ai nak belajar vocal ngan david arumugam..
cau sin cin~
 TERIMA KASIH!!!

hasil ciptaan sang sembilan

p/s : asal arini aku ngade2 nak ber ai2 lak?? conpius~

CERITA SERAM MALAM INI..

di suatu malam yang hening..
sedang kami berbual2..kire iklan time study la ni..
tibe2..
pap!
suasana gelap..
takde elektrik la pulak weiiii!!!!
study tak abes lg..
sok pagi ade paper!!!
nak menangis laju2 je rase...

Friday, April 29, 2011

TAK KIRE..AKU KENE UPDATE BLOG JUGAK!!

bile time2 exam dah start ni mmg sume student bz manjang..nak selak buku tu..nak selak buku ni..bukak facebook lg..
sekarang ni aku banyak jd silent reader je..
kalo aku rase nak komen..aku komen la..
tp untuk post entry..
idea nak post entry xde..
nak cite pasal paper ape aku amek..
susah ke tak soalan td..
ley jawab soalan ke tak.
hm...sape yg nak bace..ye dop??
tp aku kene update gak coz si hackers ni nak nyah kan bloglist dy yg x aktif!!
aiyoo..xmo la camtu hackers..huhu..
so..entry aku arini wat syarat je..
ngEe =D
nak sambung study..
cau sin cin~

Wednesday, April 27, 2011

SEGMEN SETENGAH JAM

gile dah x sempat..tgl 2 minit je lg baru aq bce segmen abg ben..errr... jawapan yg aku nak tembak.. errrr... blog gegirl ade gadget blog yg diorg suke..ermm.

Monday, April 25, 2011

FRUST KAH AKU???

korang..
sob3.. ='(
aku baru balek dr audition ni..
audition utk pertandingan MALAYSIA DANCE VILLAGE (MDV)
melayu cakap.. perkampungan tari m'sia..
aish..
mmg mula2 nak gi audition tu tak mengaharap sgt pon..
tp bila tengok org laen auidtion..
dah terdetik dalam hati..
owh..aku mesti dapat ni..
hm..tulah org cakap jangan condifent confident sgt..
bile dah tak terpilih..kan dah frust..
tp frust aku still ley control lg.
takde la frust mane..
tp agak frust la jugak coz bende ni setahun sekali je..
td kate tak frust mane =________='
alasan nye.. diorang nak standardize kan dr segi ketinggian and size badan..
hm..kalo camtu la..
kalo ade lg tahun depan pon aku tak kan pegi lg..
dah sah2 aku kene reject lg..
tinggi sgt tak ley..
rendah sgt tak ley..
APE.....PON TAK BOLEH LAH!
cau sin cin~
perlu ke aku wat camni??

BEN CARI BLOG BARU LAH

YUHUUUUU.....~
ehem3..
ASSALAMUALAIKUM W.B.T..
waahhh..ceria semacam je aku arini..huhu..~
arini rase nak join segmen abg ben la..
klik kt title tu kalo korang nak join gak..
dengan pantas korang akan diterbangkan ke blog beliau =D
ayat same je..
baru arini rase ade peluang nak join segmen abg ben setelah sekian lama tak menjoinkan diri..
tol ke ayat aku nih??
okay..proceed..
jgn lupe undi beliau sekali..

5 blog baru yang aku suke..
errrr..
abg ben..sy tak tw la diorang ni blogger baru ke lame..
ley tak list kan blog yg sy suke je..
mix lame and baru.. ngEe =D
(kalo dalam exam ni mesti aku tak dpt markah coz x menjawab soalan..huhu)
blog yg saya suke.
padlie
hackers
irwan miswan
nescafe+milo
sembil9n
fahmie

yg blog ni otai-otai punye..
pasangan pengantin baru..ujang n yana
2day blogger
ady budika
farzana farzanto
erm..yg last ni otai gak.. tak taw la org suke kat die ni..
aku tengok biase2 je..
nak tw sape??
klik sini..
gurau je beb..
okay..nak lari laju2..
cau sin cin~

Sunday, April 24, 2011

SILENT PLEASE..!

syhhh..
aku sekarang ade kat library campus..
watpe??
saje dok online..
erk??!! 
bukan utk study ke??
mmg la..
online dulu..nnt i study k..
lagipun bukan ley bukak fb or youtube pon..
arini kan ari bekerja kat terengganu..
kalo nak bukak fb or youtube..
kene tunggu after 5 k.
kalo nak bkk jugak, gune berok sendiri. 
jangan gune wireless.ngEe.. =D
layan blog ley la..
ramai tol kat library arini..
maklumlah..musim2 exam ni..
ramai yang nak cari ketenangan kat library ni..
ramai gak aku tengok yg dok kat cerok2, celah2 rak buku ni.
(termasuk aku).
pasai apa??
meja penuh kot..
ade je meje kosong 1 2.
tp xde plug la nak cocok ngan lappy aku nih..
erm..sebelum aku post entri td aku tengok follower aku dah bertambah sorang..
eleh..baru sorang nak kecoh..
asal?? ade masalah ke aku nak kecoh2??
xde kan..
bukan ape..yg jadi follower aku tu blogger yg ABG BEN jeles sgt..
x caye, klik sini.
malas nak cite banyak.. malas lagi..=_____='
klik kat sini kalo nak tau sape..
korang akan diterbangkan terus ke blog beliau..
hepi travelling..
cau sin cin~

nape kalo soh senyap je, kene letak jari tulunjuk kat mulut??



Saturday, April 23, 2011

TUKAR HEADER LAGI!! AND LAGI!!

malas nak cite banyak (madang malas je aku ni..bile nak rajin ntah =____=' )
dulu header aku..


sekarang ni..

 okay..mmg x kebaboom pon..
tp boley la kan wat sementare waktu ni.. ngEe =D
cau sin cin~

Friday, April 22, 2011

KORANG TERROR MATEMATIK??? CE JAWAB SOALAN NI..

siyes aku pening + puyeng..
pasai apa??
dok jawab soalan matematik ni la..
ade lak yg kutuk aku kat gempak.org td..
(aku dengar cite je la)
mane ley jadi..
aku tetap nak pertahankan jawapan aku betol.. 
korang nak tau soalan nye ape??
30÷2(2+3)÷5= ??
ini soalan butul punya..
tarak maen2 la aci..
korang try jawab dapat bape??
aku tetap ngan jawapan aku 0.6!!
adek manis sama baiya kasi pikir dulu..
nanti kasi saya jawapan sama explanation dalam itu kotak komen..
ada paham ka??
cau sin cin~

erk!! makin pening aku tengok pic ni..

AKU GADIS HARAPAN HACKERS??

wahh..title ala-ala gempak gitu..
kenal tak siapa hackers ni??
ala..yang aku join bloglist beliau aritu..
kalo tak ingat klik sini.
beliau dah pun list kan bloglist beliau mengikut citarasa beliau..
pada awalnya cume ade 2 kategori ;
*BLOGLIST GADIS PILIHAN 
*BLOGLIST LELAKI PILIHAN
oleh kerana penyertaan kaum hawa yang terlalu ramai..
hackers telah pon divide kan gadis2 tersebut kepada 3 group;
*BLOGLIST GADIS HARAPAN
*BLOGLIST GADIS TERBAIK
*BLOGLIST GADIS IDAMAN
aku tergolong dalam group mana???
ehem3..
*_______________________*
BLOGLIST GADIS HARAPAN HACKERS!!!
ape yg hackers harap kat aku pon x tw..huhu..
ade ramai lagi yg tercalon dlm kategori ni..
kalo korang nak skodeng ke ape..
ley la menjengokkan diri kat blog beliau..
cane??
klik je kat title aku tu..
secepat kilat korang akan diterbangkan ke blog beliau..
cau sin cin~

BILA BROADBAND DAH OVER LIMIT =,='

Salam sumerrrrrr.....
adey~ =,='
paceroh la nak BW minggu ni and minggu depan..
tunggu sampai aku bayar bil bulan 5 kot baru nak laju..
ni gare2 aku berie sgt la kot layan maharaja lawak kat youtube.
best je layan..
mane x nye..video laju je..
xde pon sekat2.
tab sampai 4 5.
ambek!
pg td aku nak on9..
dapat msg dr celcom.
Dear customer, you have exceeded the 3GB/mth usage (Celcom FUP). Pls purchase additional volume or we reserve the right to control yr broadband speeds. TQ
*_______________*
and..msg ni x maen2..
mmg aku betol2 tengah tension ni..
nak BW kat blog org pon lambat mengalahkan cik siput sedut.
naseb2x...
ape...pon x boleh lah!
cau sin cin~

Thursday, April 21, 2011

KORANG NAK KAD KAWEN YG MACAM MANE?

salam sume..
sihat ke idok??
harap sume sihat la ye..
ni nak cite siket la..
siket je x banyak..
tadi aku bukak fb then g kat group JOHOR BLOGGERS.
ternampak 1 title cam best je kat blog HACKERS.
pasal kad kawen ZED ZAIDI..
mmg sangat2 unik..
nak tengok, gi kat blog HACKERS
pastu aku pon terpikir untuk post entry pasal kad kawen coz aritu aku balek kg,
ibu aku ade dapat 1 kad kawen yg aku rase cam unik jugak la..
meh aku tunjuk..
sila klik untuk tengok 'besar punye..'
muke depan
muke blkg
bahagian dalam

cantek x??
cantek kan??
UJANG sila jgn jeles..huhu~
awat tetibe masuk name dy??
pasai td aku nak wat entry ni, nampak dy nye entri..
pasai kad kawen zed zaidi gak..huhu~
maaf ye UJANG.. sok malam ang dah nak nikah kan??
so..slamat menempuh alam rumah tangga..
jaga anak org tu baek2 ye..
moga berbahagia hingga ke akhirnye..
aku bile lagi??
tolong carikan calon boleh??huhu..
cau sin cin~



Jom Join Bloglist Hackers

hacchhuuumm!!!!
excuse me..
terbersin pulak..
member aku dok masak nasi goreng kat dapur..
bau nye menusuk ke lobang idong aku..
haish..
kay proceed wif the title..
aku nak join bloglist hackers.. =)
pasai apa??
saja suka2 noo..
ley tambah lg kenalan..
yelah..cheq ni org baru..
follower pon ciput ja..
erm.. *__________*
Hackers bahagi 2 group..
opkos la cheq nak masuk group 
BLOGLIST GADIS PILIHAN HACKERS
sbb aku kan gadis..
pweewiitt!!
so kalo korang nak termasuk gak dlm bloglist hackers ni..
klik je kat title tu..
pastu korang akan di terbangkan terus ke blog beliau..
mudah kan?
cepat ye..
tarikh tutupnye esok.. 22/4/2011..
cau sin cin~

Wednesday, April 20, 2011

SEDAPNYE BUAH MANGGA... SEDAP LAGI RASE PERUT AKU MEMULAS~

hi korang..
erk~ perut aku dah rase x best ni..
pasai apa??
aku dah melantak 3 biji buah mangga.
bukan buah mangga yg korang wat kunci gate tu tw!!
ni buah mangga atau kat tempat aku lebih dikenali sbg buah pelam..
kalo kat kelantan??
eeeeerrrrrmmmm........*____________*
k proceed.
aku makan sorang tw!
xde share2 punye..
dapat lak cecah ngan kicap..letak gule siket..pastu lenyek dgn cili..
pergghhhhh!!
cam trademark KFC
sedap sehingga menjilat kaki jari.
tapi bahana makan x ingat duniooo..
gini la jd nye.
kalo ade ibu aku nih..
confirm x lepas nye..
dengan time2 nak perikse lak tu..
ok..adek2..
sbg seorang student..
anda tidak di galakkan untuk makan buah-buahan bewarna hijau ye..
coz biasenye buah2 yg kulit hijau ni masam kan??
cam epal hijau n pelam..
as a student..kite mmg x di galakkan utk makan makanan yg masam..
(ceh! pandai nasihat org.tp sendiri buat)


pic ni aku cari ngan pakcik google =)
saje nak bg korang kecurrrrr..
hehe...
cau sin cin!

COMELNYE KITE WAKTU KECIL..!

salam uollss.. tajuk entry cam nak puji diri sendiri je..tp mmg aku comel pon.. sbnrnye bukan nak puji diri sendiri..tp ni tajuk segmen miss kapie.. nak join jugak?? klik je kat title tu..korang akan di terbangkan terus ke blog beliau.. xmo cakap banyak..korang layan je la yew..


**********************************************************************************
nama di beri oleh ibu n ayah FARRAH SYAZANA..
member pnggil fara..nak lg glamour, pggil fasya.. =)


lahir kat HOSPITAL PONTIAN..
pontian kat ner?? pontian tu daerah kat johor..
ade paham??

cite2??
cecite cecite..
aku x tw nak jd ape..bile dah byk sgt yg aku blaja..
rupenye byk lg nama keje yg aku baru tw..sigh~

prinsip hidup aku..
aku x suke cari musuh..x suke cari gaduh..
selagi org x cari pasal,selagi tu aku diam..
korang cari pasal..jgn salahkan aku kalo sendiri susah..huhu~

ni pic aku ngan adek aku..pic ni je yg paling terang.. 
tu pasal la aku post yg ni je..

erm..ni pic time 21 tahun kot..
asal aku letak pic nih??
ntah.aku pon x taw..
myb time ni rambut aku pendek..
then same la ngan pic aku time kecik kan??
kwang kwang kwang..
tang mane same selain rambut..?
tang pipi la..
aku diet camne pon..pipi still camtu gak..
nak wat camne.. tembam itu comel..
(kay..ayat amek ati sendiri..)

org yang terpilih utk di tag adalah..

wokey!! 
settle dah.
korang tunggu pe lg?? 
jgn lupe join tw!
cau sin cin~

Tuesday, April 19, 2011

BALEK GANU WEH...

hi korang..aku skrg ni kat chendor, pahang.. buat ape?? skrg ni tgh brenti makan..biase la.kalo naek bas transnasional..mmg ni la tempat berenti..pg td mak aku bekalkan nasi goreng..nenek aku lak watkan nasi lemak..
skrg ni kitorg adek beradik tengah melantak..adek beradik?? yup.aku ngan adek aku 1 kampus.. kire dr johor sampai tganu ade gang la.. x mo cite byk..nak smbung makan. dreba bas tu pon bg mase setengah jam je.. cau sin cin =P

Sunday, April 17, 2011

CIKGU SYIDA MASUK FRONT PAGE METRO AHAD!!

Korang kenal cikgu syida?? Tipu la wei kalo korang x kenal..melainkan korang mmg x penah layan youtube. Kalo mmg betol korang x kenal n nak kenal..ley tengok metro ahad arini.. 17 april 2011..dah masuk paper lak cikgu syida ni..page depan wei.. jgn maen2.. walawei..semakin femes la beliau..dlm blog beliau pon ade n3 pasal ni.. klik je kat title tu.. 
dgr cerite,  rezeki pon makin mencurah2. Sama level ngan artis u..siap dpt tawaran belakon telemovie lg..amboi cikgu syida.. cane lak dengan kerjaya cikgu syida skrg?? Harapnye lepas dah dpt job sane sini..jgn la pulak lupe nk mengajar ye..
erk??!! asal aku nye n3 kali ni cam wartawan lak?? ala2 kak nam gitu~ x kesah la nok..yg penting mak bahagie..wuhaiii~ bukan ape..agak terkezut gak tengok paper muke depan tu cikgu syida..sebelum2 ni kat tv dah msuk.. dlm ape saja fbi (even aku x berkesampatan nak tgok aritu). tp x pe..ckg syida ade upload dlm youtube..so sesape yg x berkesempatan tgok. kat blog aku ni pon korang ley layan..


mmg gile2 la cikgu syida nih..mmg dalam ade yg mengutuk dy x kurang jugak yg minat kat dy..aku?? biase2 je.. xdela benci sgt..xde la minat sgt..kadang2 bile tension ngan study,aku layan gak video dy ni..dapat gak gelak2 kan..k la.. kalo korang nak tengok video2 dy..search je la kat youtube k.. cau sin cin.

SAYA BERTUAH JADI FOLLOWERS CIK SCHA.

hi korang..nampak x title tu?? cam bangge je kan wat title tu kan??
 mmg bangge pon..tp ni bukan blog scha al-yahya yg artis tu tw..ni blog bakal artis..huhu..gurau je..tadi aku bace kat kotak jerit aku tu..ade org jmput untuk join bloglist dy..n aku sbg blogger baru yg mmg baru nak naek ni..mmg xnak lepaskan peluang la kan.. x mo cakap byk..yg mane nak join..ley klik je kat title aku tuh..automatic korang akan di terbangkan ke blog beliau n korang akan di dendangkan dgn lagu...erm..x tw tajuk la..coz aku pon baru 1st time dgr..korang g la jengah blog beliau k..t korang dgr la lagu pe..erm..lagi 1..yg nak join tu kene cepat ye..nak tutup tgh malam ni.. 
cau sin cin~

HI HI BYE BYE!!

salam sume..skunk ni aku ade kat kampung..kat johor la.mne lg kan. aku sampai ari jumaat pg aritu.. nak on9 tp berok wat hal la..berok aku x layan dalam bilik aku..x selesa katenye..aritu time dlm bas,elok je dy..tp btry lappy aku lak wat hal..xdpt nak on9 lame2..
so skunk ni aku kat umah nenek n atok aku..umah kitorg sebelah je..aku nye umah belah belakang..myb line x kuat kat sane.. tu yg berok aku wat hal..then skunk ni berok aku dah selesa..aku pon ley la berBW ngan best nye..byk lak rase nak post n3 arini.. sok dah nak balek ganu dah..sob3..=( 
x puas rase..tp nak wat cane..aku dok umah lame2 pon bukan aku study.. paper start 27hb ni..adey.. 

korang2 wish me luck k..
cau sin cin~ 

Thursday, April 14, 2011

MINGGU ORENTASI UNIVERSITI BLOGGER MALAYSIA (UBM)

salam sume..ekceli aku dah lame dah terpandang blog blogger2 yg join UBM ni..cume x berkesempatan nak jenguk2.td aku jenguk kat UBM..fuh! sempat lg ni kalo nak daftar jd student..sok last day.. cakap banyak x gune..aku nak jd student 1st batch..kalo korang nak join gak..ley klik kat title tu.. aku nak jawab soalan dulu..

full name FARRAH SYAZANA ISHAK..
nick name FASYA.
name blog WHAT ABOUT...???
mule berblog sejak 2009
tp mengaktifkn diri akhir thun 2010..

pandangan saya (kene skema siket) tentang blog ye..erm..menjadi tempat untuk meluaskan lagi social networking. dapat kenal ramai lg manusia2 di luar sane.pelbagai cerite dr dalam dan luar negara. tempat untuk menjana kewangan juge =). blogging bukan lah aktiviti yg mmbuang mase selagi kite taw bagaimana untuk menguruskan dan membahagikan masa utk blogging dan juge aktiviti laen. banyak info yg kite dpt dr berblogwalking selain dr gosip2 artis dan juge berite2 terkini..

erm..tentang IPTM ni sgt unik coz pertama kali ditubuhkan. tgok pd pengunjung2 juga ramai yg bg support pd IPTM. mane tw 1 ari nnt IPTM amek foreigner student lak.. =)

BEN ASHAARI GEGAR LAGI

malas nak cakap banyak..oleh kerana aku pon dah lame x update entry..ngan care ni,ade gak la entry baru kan? huahuahua..jom layan segmen abg ben!! cau sin cin!

Friday, April 8, 2011

CARA MENIRU DALAM EXAM.

hi korang..selamat pagi..pagi??? erm..dah kol 3 pagi ni..buku je ade kat sebelah..tp haram x bukak langsung..dok layan blog je..dah tu nak layan pe lagi..?pesbuk aku di deactivekan wat sementara waktu..hihi.. aku skrg ni dalam minggu2 yg bz body siket..er..banyak sebenarnye..ngan test..kuiz..assignment..common la tu..kate student kan..umah aku kalo time2 test ni mmg dah x rupe umah..mmg ade niat nak upload pic keadaan umah n bilik aku..tp cam xde pekdah pon..memalukan adela..so..aku proceed teruslah ngan title entry aku kali ni..ekceli bukan nak ajar korang care2 meniru..cume bila time2 test ni aku teringat zaman dip dulu.. aku pon bukan la skema sgt kan..ade gak jeling kiri kanan time exam..lg2 part soalan objektive..ala..yg pilih ABC tu.. ade 1 ari tu..sebelum masuk dewan nak exam..aku plan ngan member aku..aku cakap kalo aku x dpt jawab..aku nak mintak jawapan die..ni cite pasal soalan objective ye.. aku pon ajar la signal2 yg aku blaja time zaman skolah dulu.. cam dlm pic nih..
 korang paham kan ape yg aku maksudkan?? di pendekkan cite..lepas aku abes dah jawab soalan..aku tengok jam ade byk mase lg ni..aku pon jeling la kiri kanan..toleh belakang siket,dah nmpk muke member aku nih..saje nak cari pasal dalam dewan..padahal mmg dah dilarang berinteraksi pon dalam dewan perikse. aku tny la member aku soalan no sekian2..mmg ade keconfusean kat soalan tu..die pon bg la jawapan ngan signal yg aku ajar kat die. yg jd aku makin confuse bile die letak jari die di antara mulut ngan dagu..erk!! aku pon pikir jawapan yg die nak bg tu C ke D..last2 aku pon dengan hemahnye..hentam je la soalan tu. lepas exam tamat..cam biase la..x sah kalo x bincang jawapan..1st soalan aku kat mmber aku nih.. "soalan yg aku tny ko td, ko jawab ape? C ke D??" and aku rase best giler dengar jawapan die.." entah la..aku jawap A" =____________=. moral of the story..hentikan la perangai buruk tu..lom tentu jawapan member kite tu betol kan..bek tanya lecturer terus..mane tw die baek hati nak bg jawapan.. erk!! dapat pulak~ k la.. nak tutup lappy..pastu bace buku siket..wat syarat je tu.. sok pagi ade common test Arab..wish me luck! cau sin cin~

Saturday, April 2, 2011

APA YANG BESTNYE FACEBOOK NI??

assalamualaikum sume..
konichiwa... =)
aku skrg ni berade dalam kelas..
ekceli lebih dikenali bengkel SPSS..
yg amek subjek research..tw la  ape tu SPSS..
malas nak cite pasal SPSS..
tujuan aku post entry ni sbb........
........................
.........................................
......................................................
ape yg best SANGAT ngan FACEBOOK ni sebenarnye??

bengkel SPSS ni wat kat computer lab..
of course la sbb nak key in data.
masuk2 je mereka2 ni merangkap classmate aku,,
xde bukak web laen..
sampai la lecturer aku start mengajar pon ade yg curi2 bkk facebook..
aku rasa la..majoriti dlm class ni on fb,,
org depan aku..
org sebelah aku..
org belakang aku..(maybe)..
aku??
aku dah deactivekan fb aku..
tu yg bebulu je tengok diorang layan fb..
aku layan blog..huhu..
pastu aku bukak myspace aku yg dah berdebu tu..
siyes.lame gile x layan myspace.
xde pe pon yg menarik nak cite pasal myspace aku tu..
aku just tengok pic2 lame aku..
ade lak terselit pic aku ngan si die..
haish~
dah la..
ade jugak rase bsalah ngan lecturer aku ni..
mane x nye..
die tengah mengajar, aku layan blog.. adey~
kalo la time keje nnt aku kne wat SPSS ni..nayo!!
awal2 class je aku ley focus coz time dip dulu dah blaja..
pastu makin lame makin mendalam lak.
aku dah start pening..
so aku layan la blog..
huhu..
sorry prof~
cau sin cin!!