paSai aQ..

My photo
i'm an ordinary girl..simple,sempoi n love laughing~ menjadikan blog tempat luahan perasaan..if u wanna read,just read..if u like it, leave ur comment.. kalo x suke??ade aku kesah?? peace~

Monday, May 30, 2011

CARA COUPLE OR SCANDAL..

Assalamualaikum sume..
jap ea..
fuh! fuh! fuh!
skrg ni tiap kali nak update..
mesti nk kene buang habuk2 dulu..
huhu..nmpk sgt skrg ni dah malas nak update..
okey!
proceed dgn title kite arini..
al maklumlah..sejak single mingle ni..
hati pon rase sunyi je kan.
so niat di hati nak cari pengganti..
yg face to face tak jumpe..
so kite try gune alam maya lak..
mmg aku dah lame x layan ym (yahoo msger) sejak2 dah berpunye..hihi..
skrg ni dah single mingle..tiap2 malam aku layan ym..huhu..
mcm2 ragam org dalam ym ni..
tp nak kene beringat la..
bukan sume org dlm ym tu jujur..
diorang ley tipu name..
asal diorg..umur..
gamba pon ley letak gamba org laen..
aku kadang2 wat camtu gak..
aku letak umo 30, terus tak nak layan..haha..
ade aku kesah..??
belambak lg mamat2 nak kenal ngan aku..wuuuhai.. (prasan!)
ade tips kat sini bg mamat2 yg bru nak jinak2 ngan ym..
ni bg pendapat aku la..
kalo jenis aku..
tak suke baru bg salam dah nak ajak wc (web cam)...
rilek la dulu..
kenal2 dulu..
ajak photo sharing dulu ke..
agak2 girl tu dah mesra alam ngan korang..baru la ajak wc..
dan lg 1..
takyah la gelojoh sgt nak mintak no fon..
kalo nak try mintak jugak takde masalah..
tp kalo dah org tu tak bagi..takyah la pakse2..
rimas ai u!!!
jenis aku tak suke org pakse2 tw!
kalo korang nak borak ngan die lg..
add friend..
len kali kalo nampak dy on..
ley korang chatting dgn die lg..ye x??
bg yg girl lak..takyah la berie letak pic glamour2..
dok anta pic selena gomez camni..

bg je pic korang yg natural beauty tu..
kalo diorg senyap lepas diorang tgok pic uolls..
silalah cari yg laen ye.
coz diorg tak ikhlas pon nak kawan ngn korang..hihi..
tp ingat..
bg pic kat org ni berisiko ye..
kalo korang tak suke kat mne2 mamat tu.
takyah la maki2 ke ape.. 
tolak care baek or dok diam2 sudah..
takyah layan..huhu..
karang tak pasal2 korang gile bayang kat mamat tu lak.
simpang malaikat 44~

hah! cukup la stoly moly aku arini..jumpe lg di lean entry.
cau sin cin~


Thursday, May 26, 2011

KEYSHA CONTEST (AKU & TUDUNG)

Assalamualaikum sume..
tak jawab dosa..
jawab gatal!
td aku BW jumpe 1 contest..
rasenye ni lah contest yg sediakan pling byk hadiah..
sampai seploh org dpt hadiah tw..
kalo korang nak join juga..ley klik kat title tu.
otomatik korang tibe2 je kat blog die..
magic kan??huhu..~
contest pe??? ermmm..

KEYSHA CONTEST (AKU & TUDUNG)

aku nak pertaruhkan pic nih..
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
HHHHHHHHHHHHHH
HHHHHHHHHH
HHHHHH
HHHH
HH
H

muke bajet lawa~ =P

pe tunngu lagi??
jom la join same.. =)

kawan2 yg di tag :
alexa yussida
syaada

cikin

cau sin cin~

Wednesday, May 25, 2011

HOUSEMATE..OO..HOUSEMATE..

entry pendek (endek)
ade sorg budak minum air vitagen di ruang tamu..
sesudah minum hingga titisan vitagen yg terakhir..
beliau meletakkan botol yg kosong itu di atas lantas..
pada pemikiran beliau.. 
'layan tv dulu ah..nnt baru buang'.
seusai tv menonton beliau (tertido)..
beliau pon pergi meninggalkan ruang tamu lalu terlupe akan botol vitagen tersebut..
beberapa hari kemudian.. (hari taw!!)
ketika beliau melintasi rak buku..
(nampak sgt x pgg buku dah bape ari) 
beliau terpandang botol vitagen yg kosong ade di dalam rak buku beliau..
ooo..ok..
ini rupenye tong sampah.. =_________='

errr..korang paham tak ape yg aku cube nak sampaikan ni??
botol yg kosong..n org tu taw yg empunye botol tu adalah aku..
ley plak die letak kat dalam rak buku aku..
ok..aku admit salah aku pasai lupa nak buang botol tu..
tp salah ke kalo tolong buang kan dlm tong sampah???
haaaaiiiilaaa..housemate..oo.housemate..



p/s: dok umah sewa mmg memerlukan kesabaran yg tinggi~

Sunday, May 22, 2011

PANDANG-PANDANG..JELING-JELING~

entri pendek kali ni..
sesuai untuk kaum wanita..
kadang2 bnde ni mmg terjadi..
tapi..harus di ingat!!!!
nak buat bende ni sila la pandang kiri kanan, depan belakang..
waima atas n bawah sekalipon..
atau nak lebih selamat..
buat kat port yg rase mmg xde orang nmpk..
chill~

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

errrrr....

cau sin cin~





Friday, May 20, 2011

ROTI TELUR LADA HITAM =)

haish..fuh! fuh! fuh!
buang habuk2 n sawang2 yg dah lekat kat blog aku..
al maklumlah..dah lame tak hupdate blog.. ngEe =D
takmo bebel panjang2..
arini nak share ngan korang resipi yg senang banget..
bg sape2 yg takde idea nak melantak ape pepagi bute..or untuk minum petang..
sesuai sangat la makanan ni =)
ape yg korang perlukan :
kuali secukup rase..
mentega @ minyak masak
2 ulas bawang putih
lada hitam (serbuk @ biji)
1 sudu kecik mayonis
garam @ cukup rasa
1 biji telur 
6 keping roti 

cara-cara nya :
kalo korang gune biji lada hitam,tumbuk sekali ngan bawang putih. make sure tumbuk sampai halus.. kalo tak, korang akan rase pahit time makan.. pastu campurkan sume bahan2 dlm 1 mangkuk. (telur, mayonis, bawang putih n lada hitam yg dah ditumbuk n perase..aku gune cukup rasa) kacau sampai korang dah malas nak kacau =D

potong roti..ikot korang nak potong due ke..nak potong lapanblas ke..celupkan roti dlm telur yg korang dah kacau td.. pastu masukkan dlm kuali yg dah di panaskan dgn mentega.. masukkan mentega tiap kali mentega dlm kuali tu dah takde =D.. senang je kan??       
tinggal yang ni je.yg laen aku dah ngap!
selamat mencube..cau sin cin~

Monday, May 9, 2011

TAKDE MOOD NAK BERBLOGGING~

asal ha??
time exam aritu berie hupdate blog..
kalo x hupdate pon..mesti BW..
ni dah abes exam xde lak rase nak berblogging mahupon BW..
errrrr....
ok!
ni saje untuk entry kali ni..
cau sin cin~

Saturday, May 7, 2011

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011

ha..kenai tak muka sapa tuh??
jangan cakap korang tak kenal..
babab kang!!
haha..
sok de paper..tapi sempat lagi nak join segmen kan..
dulik ah!
lame dah tak join segmen abg ben.. 
kali ni beliau dengan bangga nak gegar blog lagi..
ape lagi??
jom la join..
klik kat banner tu atau kat title tu..
t korang dengan automatiknye akan ke blog abg ben..
magic tak??haha~
cau sin cin~

Thursday, May 5, 2011

BEST NYE JAWAB SOALAN QMT TADI..

OKAYS..
EKCELI AKU TENGAH FRUST NI..
FRUST PASAL PAPER QMT TADI..
TAK CUKUP MASE WEI..
3 JAM TUNDUK JE JAWAB SOALAN TU..
TAW2 MASE DAH TAMAT.
DEM!! 
SOK ADE PAPER LAGI..
TAPI SEMPAT LAGI AKU BW..ngEe =D
GO FASYA!!! 
TAK MBOH MALAS2..
cau sin cin~

Wednesday, May 4, 2011

EXAM..EXAM..EXAM..

xde mende pon nak post ekceli..
tp saje nak menghapdet (update) blog..
sok ngan luse ade paper..
sok pagi (5 mei 2011) ade paper QMT 425..
luse petang (6 mei 2011) paper OPM 530/533..
8 mei lak ade paper MGT 533..
hope ley jawab soalan2 tu..
adey..kemalasan dah melande ni..
TIDAAAAAAAAAAAKKKK!!!

WILLY WONKA UNDER THE RAINBOW..PART 3

hello world..
wahh..world ke??
entry kali ni takde pe..
cume nak tunaikan janji yg aritu aku cakap nak share pic..
tp lmbt skit..huhu..
malas nk ckp bnyak..
mai tengok2 pic ni..
ehem3..ade gak rezeki malam tu,..=)
okay..sume tak ikot tema..jnji ade clor2 sudehh..huhu
penasihat club n choreographer..
hamper n special award yg aku dapat.. =)

thanks to sir amir~
okie dokie..
rasenye cukup la pic kali ni kay..
aku tak bawak camera time tu..
nak harap camera henpon 3313 aku.
huh~ mmg x nmpak pape la..
kay la uolls..
aku nak start stdy.
luse ade paper.
jangan malam ni blackout lg sudah..ngEe =D
cau sin cin~

Tuesday, May 3, 2011

RESIPI PENGAT LABU

salam uolls..
arini ai nak berkongsi resepi pengat labu resipi my mom..
igt ady budika n mr froogy nye saje yg ley bg resipi??
ai pon boley la..haha..
bukan ape..aritu wat masak lemak labu..
pastu ade lebih labu tu..
ai tanya my mom..nak masak pe je gune labu selain masak lemak..
then my mom bg idea soh wat pengat labu..
fyi..ai ni tak teror masak..
setakat simple2 ley la..
then ai try la wat pengat labu..
mmg senang sangat2..
pada yg tak reti masak..
tp nak tunjuk pandai masak kat bakal mak tue or pak tue..
ley la try resipi ni..
bahan2 yg diperlukan..
*nak wat pengat labu, opkos la gune buah labu..
tak kan buah stawberi kot..
lg 1 bukan buah labu air yg hijau tu ye..huhu..
ikot korang la nak banyak mane..
tp ai gune separuh je sbg bahan ujikaji..ngEe =D
jangan buang kulit!
buang sume biji2 n serabut2 tu sume..pastu cuci bersih2.
*gule melaka..kalo kat ganu panggil nisang.
yg ni pon ikot korang nak bnyak mane..
agak2 nak kene potong kaki pasal kencing manis, bubuh la banyak2..huhu..
*santan.. ai beli 1 paket je..bubuh sume..
*garam sikit je.. karang tak pasal2 kene darah tinggi lak..
*air jgn lupe..x kesah la air paip ke..air masak ke..janji air kosong..
bukan air coke or mirinda oren.
*************************************************
dah siap sume bahan tu..
masukkan labu dalam periok beserta air..
jangan banyak sangat..
sekarang ni proses nak lembutkan labu..
masak labu tu sampai labu jadi agak lembut..
korang try la tekan2 labu tu gune garpu or sudu..
agak2 dah lembut..bubuh la santan..
diingatkan..jangan sampai labu terlalu lembut or lembik..
nnt kureng kesedapannya..
dah masukkan santan..
bubuh la garam sikit..
sikit je..nak bagi pengat rase lemak2 gitu..
pastu bubuh lak gule melaka yg dah di racik2..
kacau sehingga rata..
agak2 dah mendidih air tu..labu pon dah empuk..
ley la tutup api n hidang time panas2..
nak makan sejuk2 pon okay..
simpan dalam esbok..
ni la pengat labu yg ai buat td..
tak taw nape pic ni camni~
sedia untuk di ngap!

siap!!
senang je kan??
tp korang jgn makan ngan kulit nye pulak..huhu~
kalo korang nak bubuh sagu pon lg bagus..
tp oleh kerana ai terlupe nak beli td..so ai tak bubuh la..
so..ape tunggu lagi..
selamat mencube~

p/s : segale instruction kat dalam entry ni untuk mereka2 yang mmg tak reti masak cam aku.. so yg dah pandai tu janganla rase bodoh untuk membace segale instruction tu.. peace~
errr..jangan salah paham pe yg aku try nak bagitaw ni ye..
cau sin cin~

CERITA PASAL OSAMA..

salam sume..
hope korang sume sihat dan sentiase di bawah lindunganNya..
semalam heboh cite pasal kematian Osama bin Laden..
aku dapat cite ni pon dari Yahoo.
biase ar..bende first yg aku akan bukak bile aku on9 adalah email aku..
bile nak cek email, ade lak kuar berita pasal kematian Osama ni..
aku bukak lak blog..
mmg banyak entry pasal cerita nie..
and..ramai yang kate ni 1 penipuan!
aku tak nak komen banyak2..
coz aku penah dengar dulu..
Osama bin Laden tak pernah wujud!
ini hanya sandiwara yahudi je.. 
korang ley gi kat blog shafiq mokhtar untuk tengok pic Osama tu..
wallahualam~

Monday, May 2, 2011

WILLY WONKA UNDER THE RAINBOW..PART 2

salam uoolls..
malam tadi berlangsungnya dinner under kelab kebudayaan yg bertemakan WILLY WONKA UNDER THE RAINBOW..~
wahhh..tak sesia aku datang dari jauh coz ade jugak rezeki aku malam tadi..
aku dapat ape??
ehem333....~
aku dapat SPECIAL AWARD YU.. 
jangan jeles..
nak tambah lg..
tempat ke-3 pertandingan karaoke..
tak sesia aku belajar ngan david arumugam aritu..
dapat jugak hadiah..
tak kesah la dapat no 3 pon..
ko ade??haha..
insyaAllah malam ni aku akan share kan pic2 dinner malam tadi..
kay la uolls.. 
ai nak siap2 nak gi berjimba-jimba ngan adek2 ai kat sini..
diorang pon dah abes sem..
pasni tak tau la bile lagi ley jumpe..
cau sin cin~


Sunday, May 1, 2011

CERITA SERAM MALAM INI..cont..


selepas kejadian itu..
aku tidak lagi study last minutes..
aku dah iron sume baju untuk paper2 seterusnye..
aku dah sediakan lilin 40 batang..
aku dah beli kipas yg gune batery..
aku dah beli ridsect 10 botol..
aku dah bersedia!!
**********************************************************************
ok! siap entry untuk arini..
so hackers xley buang aku dr bloglist die coz aku dah update hari2..
lalala..
cau sin cin~

p/s: cerite ini hanya rekaan semate-mate..tiade kaitan dengan yg hidup atau yg telah meninggal dunie.. (memang tak serik2 lagi)