paSai aQ..

My photo
i'm an ordinary girl..simple,sempoi n love laughing~ menjadikan blog tempat luahan perasaan..if u wanna read,just read..if u like it, leave ur comment.. kalo x suke??ade aku kesah?? peace~

Sunday, June 19, 2011

THANK YOU BLOGGER~

assalamualaikum semua..
lama dah aku x update blog.
aku pon x paham cane ben ashaari ley jd blogger tegar..
dlm 1 ari ley post lebey dr 1 entry..
aku ni sekejap je hangat nye..
pastu boring dah..
xde idea nak post ape.
tp dlm aku tak update pon..
ade gak yg sudi menjengah blog aku..
siap follow lagi..
thanks..
korang wat aku bersemangat utk terus berblogging..
insyaAllah..after exam ni, aku akan active berblogging..
c u in the next entry..

cau sin cin~

Friday, June 3, 2011

CARA KURANGKAN SAKIT SENGGUGUT.

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..
dah bape arini aku takde mood sangat..
tengok nasi pon takde selera..
ni sume angkara cik pn senggugut dtg melande..
adey..bile la nak baek..
semalam housemate aku ade masak bubur..
dalam bubur tu dia bubuh halia sekali..
dia kate nak buang angin dalam badan..
oo..dia pon tengah senggugut..
hihi..ley same time pulak..
tp arini mmg tak larat gile nak masak..
mampu masak air je..
teringat lak ade beli bubur segera yang tinggal tuang air panas je..
bubur tu mmg febret aku dr zaman dok kat hostel dulu..
biase beli jenama nature's own..
pastu aku bubuh halia sekali..
mudah2an lega sikit la saket pasni..

suke perisa cendawan..
aku ni kalo time period tak sah kalo tak kene senggugut..
aritu lagi best..
time final exam lak die nak ngade2 saket..
padahal sebelum saket tu aku dah siap2 mkn activefast lg..
erm..nak taknak mmg kene tahan la saket tu..
settle kan jugak paper untuk aritu..

biasenye kalo aku kene senggugut..
mmg x larat nak wat pape.
mkn ubat..pastu tido..
tu je yg ley wat kurangkan saket..
kalo kat umah..aku jadi mengade sikit..
tonggang tonggeng sampai nanges2..hihi..
pastu ibu aku watkan air panas..
pastu dia tuamkan air suam kat perut aku..
tak cukup lagi..
dia siap urutkan n sapukan minyak panas area pinggang ngan perut..
best kan ibu aku..
ni bile dah dok jauh..
sume kene wat sendiri..
sedey tol ='(

saket aku ni kadang2 sampai muntah2..
keliling pinggang n perut saket..
tonggeng sini tak kene..
tonggeng sana tak kene..
mmg rase nak marah org je la..
but so far..
tak pernah lg sampai pengsan..

tadi aku search kat google..
cara2 nak kurangkan saket senggugut ni.. 
aku malas nak copy paste..
korang gi je la kat sini kay..

and lagi 1..
orang cakap kalo nak ilangkan senggugut kawen je..
ilang la nnt..
errrr... nnt aku cube..haha.. gatai!

cau sin cin~